Denk Actie Team zoekt nieuwe leden

14 december 2023

Denk Actie Team zoekt nieuwe leden

Wil jij inhoudelijk bijdragen aan de koers van PvdA Amsterdam? Solliciteer dan nu naar een plek in het Denk Actie Team (DAT).

Denk Actie Team

Het team doet elke 4 tot 6 maanden een onderzoek naar een relevant thema. Het onderwerp wordt aangedragen door de gemeenteraadsleden en het bestuur. We doen literatuuronderzoek, verzamelen data, gaan in gesprek met onder andere politici, wetenschappers en burgers en organiseren focusgroepen. Met elkaar vormen we een mening, een visie en uiteindelijk een advies. Samen met bestuur en gemeenteraadsfractie bepalen we het verloop en welke opvolging eraan wordt gegeven. Daarna begint een nieuwe cyclus en wordt er een nieuw thema gekozen.

Het DAT is opgericht om de kennisbasis van de partij versterken. Het team bestaat uit 7 mensen die zich voor minimaal één cyclus committeren. De eerstvolgende cyclus start 7 februari 2024. We komen elke twee weken op woensdag om 19:30 uur bij elkaar in de Stopera. Tussen de bijeenkomsten door werk je zelf of in kleinere groepjes aan de opdracht.

Profiel

Wij zoeken mensen met een vernieuwende en kritische blik. Jouw unieke ervaringen en achtergrond bepalen de manier waarop jij naar de samenleving kijkt en welke thema’s voor jouw zichtbaar zijn. Je vindt het leuk om met mensen in gesprek te zijn, onderzoek te doen en een heldere visie te vormen. En uiteraard om dit in samenwerking en afstemming met anderen te doen. Het werk kost ongeveer vier uur per week. We vragen je om minimaal één cyclus mee te draaien.

Reageer voor 21 Januari

Ben je geïnteresseerd? Leuk! Stuur voor 21 januari een mail (of videoboodschap, of een ander medium dat voor jou werkt) naar [email protected]. Leg kort uit wie je bent en wat jouw blik op de maatschappij bepaalt, samen met je CV. Wil je eerst meer weten? Stuur ook dan een mail naar dit adres en we nemen contact met je op!

We hebben deze cyclus ruimte voor twee nieuwe teamleden. In de week van 21 januari maken we een selectie en nodigen we een aantal van jullie uit voor een korte telefonische kennismaking. Bij de selectie letten wij erop of je diversiteit komt brengen in het team en daardoor een goede aanvulling kan zijn voor het team.