22 maart 2006

Dekker: geen sociale huurwoningen op Zuidas

In Het Parool van enkele weken terug zei minister Dekker: ’Ik betaal niet mee aan sociale woningbouw langs Zuidas’ Zij dreigde niet mee te betalen aan de Zuidas als Amsterdam er met geld van het rijk sociale huurwoningen wil bouwen.

Uit Het Parool: “Als het aan mij ligt, gaat bij de Zuidas geen cent naar sociale woningbouw,” Dekker noemt het ’waanzin’ sociale woningen op dure grond te bouwen, terwijl er goede andere buurten met lagere grondprijzen zijn.

De Tweede Kamerleden Duivesteijn, Depla en Meijer stelden hierover vragen aan de minister (klik hier) en hebben nu antwoord gekregen. (Klik hier voor de antwoorden).

Het komt erop neer dat ze het onzin vindt om sociale huurwoningen te bouwen op de meest gewilde locaties in Amsterdam. Dekker: “Er is, met het aantal van ruim tweehonderd duizend, een dermate grote en nog steeds groeiende hoeveelheid sociale huurwoningen in Amsterdam, dat het niet nodig is om ook op de duurste plekken nog sociale huurwoningen bij te bouwen.”

De minister en de Kamerleden verschillen niet van mening over de noodzaak van gemengd bouwen. “Maar niet op de duurste plekken,” schrijft ze in haar beantwoording.

  • Klik hier voor de vragen van de Tweede Kamerleden Duivesteijn, Depla en Meijer
  • Klik hier voor de antwoorden van Dekker
  • Klik hier voor het artikel in Het Parool