College, haal het EK Zaalvoetbal naar Amsterdam!

Door Sofyan Mbarki op 3 juni 2019

Het EK zaalvoetbal 2022 in Amsterdam, het kan! Vanochtend maakte de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bekend zich kandidaat te stellen voor de organisatie van dit toernooi, met de Amsterdamse Ziggo Dome als één van de twee speellocaties. De fractie van de PvdA Amsterdam is verheugd over dit nieuws en roept het college daarom op om er alles aan te doen om dit evenement naar Amsterdam te halen.

“Dit evenement past perfect bij de Amsterdamse sportcultuur,” aldus fractievoorzitter Sofyan Mbarki. “De populatie Amsterdammers die deze sport beoefent, is anders dan bij veel andere sporten een goede afspiegeling van de diversiteit die Amsterdam rijk is. De sport zaalvoetbal houdt niet alleen duizenden Amsterdammers vitaal en gezond, maar heeft dus ook een belangrijke verbindende functie. Ik zou het geweldig vinden om al die verschillende Amsterdamse zaalvoetballiefhebbers samen te zien in de Ziggo Dome genietend van zaalvoetbal van het hoogste niveau.”

“De sport zaalvoetbal houdt niet alleen duizenden Amsterdammers vitaal en gezond, maar heeft ook een belangrijke verbindende functie.”

Een andere positieve bijkomstigheid is dat Amsterdammers in eigen stad kunnen gaan genieten van Amsterdamse spelers op het hoogste niveau: “Door het hoge niveau in de stad, bestaatde Nederlandse zaalvoetbalselectie al jaren voor een substantieel deel uit Amsterdamse spelers. Denk aan jongens als Mohamed Attaibi en Zaid el Morabiti; zij dienen als rolmodel voor veel jongens en meisjes in stadsdelen als Nieuw-West en Zuidoost. Door dit evenement te organiseren kunnen we twee vliegen in één klap slaan: we geven Amsterdamse topvoetballers een podium om in eigen stad te excelleren en inspireren daarmee tegelijkertijd de Amsterdamse breedtesport. Ik zou dus tegen het college willen zeggen: probeer deze voorzet binnen te koppen.”

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki is fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de PvdA, Lid van de Raad van Toezicht van het Regio College, Trainer/Adviseur onder andere in het onderwijs, tevens lid van de  Raad van Advies van de Politieacademie en voormalig teammanager op het Calvijn College. “Als geboren Amsterdammer zet ik mij in voor een stad waar iedereen

Meer over Sofyan Mbarki