Coalitie-akkoord: Een nieuwe lente en een nieuw geluid

24 mei 2018

Zojuist hebben GroenLinks, D66, PvdA  en de SP het coalitie-akkoord gespresenteerd: Een nieuwe lente en een nieuw geluid.

Fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam Marjolein Moorman: “Ik ben echt trots op dit akkoord. Het is een akkoord voor álle Amsterdammers. Een akkoord dat uitgaat van rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en onze gezamenlijke liefde voor Amsterdam. We zetten vol in op gelijke kansen om mee te doen, in het onderwijs, op de arbeidsmarkt. We kijken om naar wie dat nodig heeft. En als het nodig is, zijn we niet bang om in te grijpen, bijvoorbeeld als het gaat om de luchtkwaliteit, de overkokende woningmarkt of de toenemende drukte in de stad. Ik heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan”.

Lees hier het hele akkoord.

Voorzitter van de PvdA Amsterdam, Herman Wiersema: “Het afdelingsbestuur heeft het onderhandelingsproces gevolgd, en we staan vierkant achter het eindresultaat. Er ligt een progressief akkoord dat van Amsterdam een mooiere en eerlijkere stad zal maken. Het is een ambitieus werkbaar akkoord, waarmee onze wethouders en stadsdeelbestuurders in de praktijk hard aan de slag gaan om er een succes van te maken. In combinatie met de vijfkoppige gemeenteraadsfractie en de twintig stadsdeelcommissieleden is dit een veelbelovend vertrekpunt om de komende jaren te zorgen voor een zichtbare Partij van de Arbeid, die verschil maakt voor de bewoners van Amsterdam.”

Het laatste woord is nu aan de leden. Aanstaande maandag 28 mei zijn alle PvdA-leden van harte welkom bij de extra ALV hierover. Deze is om 20.00 uur. De locatie hiervan is Roei- en Zeilvereniging De Amstel (Hobbemakade 122).