BuurtBivak #9: Slotervaart here we come!

21 september 2018

Het politieke seizoen 2018-2019 is van start gegaan en dan mag een nieuwe PvdA Amsterdam Buurtbivak natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Gelukkig doet het dat ook niet! Vanaf morgen, zaterdag 22 september tot en met vrijdag 28 september bivakkeert de PvdA Amsterdam in het prachtige Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West. Om die buurt nog beter te leren kennen, gaan we daar de komende week met Ru Paré Community als uitvalsbasis met bewoners in gesprek en verschillende andere activiteiten ondernemen.

Hieronder een greep uit de activiteiten die wij gaan ondernemen:

Super Saturday!
Zaterdag 22 september 2018 trappen we de BuurtBivak #9 af met een ‘Super Saturday’-actie op het Sierplein. Daar gaan we in onze rode truien in gesprek met winkelende buurtbewoners over hun buurt en nodigen we ze uit voor de bewonersavond die op woensdagavond 26 september plaatsvindt in Ru Paré Community. We horen daar graag van de bewoners wat er goed gaat en wat echt beter moet voor de buurt en haar bewoners.

Docent Sofyan Mbarki
Op maandagochtend pakt onze fractievoorzitter Sofyan Mbarki zijn oude beroep weer op. Op het Hervormd Lyceum West, de school waar hij zelf les heeft gevolgd én gegeven, gaat hij een les maatschappijleer geven aan een 4 HAVO klas. Wij zijn benieuwd hoe deze leerlingen op dit moment tegen Amsterdam en de wereld aankijken.

Rondleiding door de buurt
Maandagmiddag geeft de superactieve buurtbewoner Marianne van den Hoek onze raadsleden Sofyan Mbarki, Hendrik Jan Biemond en Dennis Boutkan een rondleiding door de buurt. Waar gebeuren er goede dingen? Waar loopt de buurt tegen problemen aan? Waar kan de politiek te hulp schieten? Wij willen het allemaal weten!

Lola Luid
Op dinsdag krijgen onze (duo)raadsleden Caesar Bast en Hendrik-Jan Biemond een inkijkje bij Lola Luid. Lola Luid is een bont gezelschap van ondernemers, culturele- of maatschappelijke initiatieven en kunstenaars en is gevestigd op de Der Kinderenstraat. Hoe zien zij hun rol in de buurt en wat heeft de buurt aan hen?

Sofyan ontmoet de jongeren uit Slotervaart
Op woensdagmiddag gaat Sofyan Mbarki op bezoek bij Tickel. Tickel is een jongerencentrum waar jongeren onder begeleiding van jongerenwerkers van DOCK hun talenten en andere mooie eigenschappen kunnen ontdekken. Sofyan wil graag van de jongeren horen wat hun dromen zijn en hoe de politiek erbij kan helpen om de weg naar die droom toe zo makkelijk mogelijk te maken.

Carolien op bezoek bij kookgroep Nisa4Nisa
Op donderdag gaat ons raadslid Carolien de Heer op bezoek bij een kookgroep van Nisa4Nisa. Nisa4Nisa is een centrum waar vrouwen uit Nieuw-West elkaar ontmoeten, met elkaar activiteiten ondernemen, elkaar helpen zichzelf te ontwikkelen en met elkaar praten over onderwerpen als vrouwenemancipatie.

Nenita in gesprek met zorgverleners
Ons raadslid Nenita la Rose gaat op vrijdagmiddag op bezoek bij Wijkleerbedrijf Slotervaart. Dit wijkleerbedrijf is speciaal opgericht om informele hulp aan mensen te bieden die daar behoefte aan hebben. Zo worden bijvoorbeeld MBO-studenten Zorg onder professionele begeleiding gekoppeld aan ouderen die behoefte hebben aan wat hulp in huis.

Naast deze activiteiten gaan we nog heel veel meer doen! Wil je van alles op de hoogte blijven? Volg de PvdA Amsterdam dan op Twitter, Facebook en Instagram en houd onze website in de gaten.

Woon jij in Slotervaart en wil je ons iets laten zien in de buurt? Stuur dan een mailtje naar buurtbivak@gmail.com!