24 juni 2012

Bonus: vijf Amsterdamse lijstduwers

Naast de elf kandidaten zijn er ook vijf Amsterdamse lijstduwers. Voor deze verkiezingen is namelijk afgesproken dat in elke kieskring de laatste vijf plaatsen gereserveerd worden voor lokaal herkenbare lijstduwers. Dat betekent dat ze alleen in hun kieskring onderaan op het stembiljet komen te staan. Het bestuur van de PvdA Amsterdam  heeft hiervoor een voordracht gedaan die door het landelijk partijbestuur is overgenomen. Het gaat om de volgende partijgenoten (met de plaatsnummers op de kandidatenlijst)

76. Daniel Sajet, man, 70 jaar. Zeer actief voor de ouderen in Amsterdam.
Voormalig gemeenteraadslid en nu duo-raadslid (stadsdeel Amsterdam-Zuid). Grote internationale loopbaan, onder andere humanitaire hulpverlening bij natuurrampen (VN). Telg van een bekend Joods-socialistisch geslacht dat veel heeft gedaan voor Amsterdam en de Amsterdamse sociaaldemocratie.

 

77. Abeltje Hoogenkamp, vrouw, 43 jaar, stadspredikant en geestelijk verzorger. Ze bouwt graag bruggen tussen kerk, politiek en cultuur, zoals met het succesvolle project de Preek van de leek, waarbij spraakmakende bekende Nederlanders – gelovig of juist niet – uitgenodigd worden voor één keer de kansel beklimmen. Met toonaangevende kunstenaars bedenkt ze vernieuwende projecten op het grensvlak van kerk en cultuur. Jaarlijks organiseert ze de Gaypridekerkdienst. Zij staat in een traditie die vanaf de oprichting van onze partij een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse sociaaldemocratie. Haar voordracht geeft een duidelijk signaal dat de partij open staat voor Amsterdammers om vanuit hun levensovertuiging de idealen van de PvdA te ondersteunen (39% van de Amsterdammers rekent zich tot een levensbeschouwing of geloof).

 

78. Jamila Aanzi, vrouw, 31 jaar. Jong politiek talent met vakbondsachtergrond. Was van 2008 tot en met 2011 vicevoorzitter van FNV Jong met als aandachtsgebieden jeugdwerkgelegenheid en -werkloosheid, sociale zekerheid, flexibilisering en arbeidsmarkt. Heeft een breed netwerk binnen jong politiek Nederland en in de vakbondswereld.

 

79. Adnan Tekin, man, 39 jaar. Statenlid. Alom gewaardeerde partijgenoot die de afgelopen jaren op diverse manieren actief was voor de vereniging, vaak op de achtergrond. Ook in de Amsterdamse samenleving gewaardeerd, wat onder andere bleek uit een zeer groot aantal voorkeursstemmen bij de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten (9.830). Voormalig assistent Job Cohen.

 

80. Achmed Baadoud, man, 40 jaar. Tien jaar actief in de lokale politiek. Begonnen als deelraadslid, inmiddels gezaghebbend stadsdeelvoorzitter (Amsterdam Nieuw West).  Denkt binnen en buiten de partij actief mee over maatschappelijk relevante onderwerpen als veiligheid, de visie van de PvdA op religie in de samenleving en integratie. Bindend bestuurder met een groot maatschappelijk netwerk, die veel Amsterdammers aanspreekt die niet vanzelfsprekend op de PvdA stemmen (als ze al stemmen). Was in 2010 de stadsdeellijsttrekker met het beste verkiezingsresultaat, zowel absoluut (ruim 8000 stemmen) als relatief