Bestuursvacatures PvdA Amsterdam – Meld je voor 8 januari aan!

6 november 2023

Word actief voor de PvdA en sluit je aan bij het bestuur!

De deadline voor solliciteren is verlengd tot en met 7 januari!

Lijkt het jou leuk om veel tijd en energie te steken in de PvdA Amsterdam? Heb jij een hart voor de sociaaldemocratie en onze stad? Ben je een aanpakker en neem je graag verantwoordelijkheid? Kandideer je dan vóór 8 januari als bestuurslid.

Wat doet het afdelingsbestuur?

Het bestuur van de PvdA Amsterdam bestuurt de Amsterdamse afdeling van de PvdA die bestaat uit meer dan 4000 leden. Het bestuur organiseert zowel inhoudelijke als gezellige activiteiten, werft nieuwe leden en geeft hen een plekje in de vereniging, zorgt ervoor dat initiatieven van leden een plek krijgen en draagt er zorg voor dat onze samen opgestelde regels en statuten worden nageleefd. Dit doet het bestuur allemaal in samenwerking en samenspraak met onderafdelingen uit de stadsdelen, de gemeenteraadsfractie, de wethouders, maar bovenal met de gehele stad. Als jij het leuk vindt om ‘achter de schermen’ onze partij nog leuker, beter en scherper te krijgen is dit zeker wat voor jou!

De PvdA Amsterdam vindt het belangrijk dat iedereen een bestuursfunctie kan uitoefenen, ongeacht jouw financiële situatie. Een reiskostenvergoeding voor het bijwonen van activiteiten of overleggen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Hoeveel tijd kost dit je?

Hoeveel tijd je kwijt bent als bestuurslid is per week afhankelijk. Houd er rekening mee dat je enerzijds tijd besteed aan het uitwerken en uitvoeren van jouw bestuurstaak. Anderzijds wordt verwacht dat je actief deelneemt aan de vereniging en haar activiteiten.

Kandideren

Lijkt jou het leuk om je actief in te zetten voor de sociaal democratie van Amsterdam?  Solliciteer dan! Stuur je CV en een brief met korte motivatie naar de kandidaatstellingscommissie onder leiding van Dennis Boutkan via [email protected] t.a.v. Dennis Boutkan voor 8 januari.

Twijfel je? Of heb je nog vragen? Dan kan je ook even bellen met Ronit (algemeen bestuurslid scouting en scholing). Haar nummer is +3168268533.

Op een eerdere ALV hebben de leden uitgesproken een inclusief en divers bestuur een belangrijke pijler voor de vereniging van de PvdA Amsterdam te vinden. De selectiecommissie zal dit aspect zwaarwegend meenemen in de selectieprocedure.

Welke bestuurstaken komen vrij?

Je kan je kandideren voor een of meerdere van de openstaande vacatures. Hieronder lees je

informatie over de verschillende vacatures in het bestuur. We werken met een zogenaamde dakpanconstructie. De ene helft van het bestuur blijft nog een jaar zitten, de nieuwe lichting blijft voor een periode van twee jaar. Hieronder vind je de beschrijving van de bestuursfuncties die vrijkomen.

Vacatures

Alle bestuursleden zijn actief betrokken bij de PvdA Amsterdam en bezoeken activiteiten, staan in contact met leden en politici en doen mee aan de (permanente)campagnes.

Secretaris (2 jaar)

De secretaris is verantwoordelijk voor de organisatie van de algemene ledenvergadering en andere interne vergaderingen, het bijhouden van de activiteitenagenda, de interne communicatie (nieuwsbrief) en de informatievoorziening. De secretaris ziet toe op een correcte toepassing van de statuten en regelementen van de PvdA Amsterdam binnen onze processen en besluitvorming.

Algemeen bestuurslid Inhoud (2 jaar)

Het algemeen bestuurslid met de portefeuille Inhoud heeft als verantwoordelijkheid het

organiseren van de inhoudelijke doorontwikkeling van de PvdA Amsterdam op de (middel)lange termijn. Concreet betekent dit: werven en aanjagen van inhoudelijke teams die bestaat uit leden en politici die aan de slag gaan met geprioriteerde thema’s.

Algemeen bestuurslid Actief in de stad (2 jaar)

Het algemeen bestuurslid met de portefeuille Actief in de stad heeft als verantwoordelijkheid het organiseren van het ombudswerk (in verschillende verschijningsvormen) in de stad, waarbij PvdAers direct in contact staan met Amsterdammers en hun problemen proberen op te lossen. Daarnaast is dit bestuurslid verantwoordelijk voor nog actieven krijgen van PvdA-ers bij Amsterdamse maatschappelijke organisaties, zodat we én ook op een concrete manier actief zijn en vanuit alle haarvaten van de samenleving politieke signalen op kunnen vangen.

Algemeen bestuurslid Activiteiten & Vereniging (2 jaar)

Het algemeen bestuurslid met de portefeuille Activiteiten & Vereniging is verantwoordelijk voor de organisatie van voldoende leuke, nuttige en bij onze doelstelling passende activiteiten voor leden en niet-leden. Denk aan het organiseren van politieke thema-avonden. Ook is dit algemeen bestuurslid verantwoordelijk voor de activatie en begeleiding van nieuwe leden.