9 mei 2017

Archief Rode werf: mei 2017

De relevantie van de sociaaldemocratie, juist nu, juist in deze tijd. met Lodewijk Asscher

Thema: De relevantie van de sociaaldemocratie, juist nu, juist in deze tijd.

  • Maandagavond 8 mei
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Locatie: Het Badhuistheater, Boerhaaveplein 28

De PvdA heeft harde klappen gekregen. Toch blijkt ook juist in deze tijden, met de opkomst van Trump, Wilders, de identiteitspolitiek, het gedachtegoed van de PvdA misschien wel meer nodig dan ooit. Maar wat zijn de geleerde lessen? Hoe moet dat er straks uit gaan zien?

Lodewijk Asscher vragen we deze avond zijn visie te geven. Samen met Astrid Oosenbrug, Attiya Gamri en Gerard Oosterwijk van het initiatief #kiesvoordetoekomst kijken we naar de lessen die we nu moeten trekken.
  • Astrid Oosenbrug heeft als Kamerlid in de vorige periode 4 jaar lang gezien hoe de PvdA heeft gewerkt, en weet welke kwaliteiten werken in de Kamer en naar buiten toe.
  • Attiya Gamri, voorzitter van Rooie Vrouwen PvdA kan vanuit integratie, diversiteit en emancipatie direct zien hoe de PvdA de aansluiting heeft gemaakt, of juist heeft gemist.
  • Gerard Oosterwijk is een van de initiatiefnemers van #Kiesvoordetoekomst, een groep die sinds de verkiezingsuitslag professioneel de leden heeft benaderd, binnen een week 600+ handtekeningen wist te verkrijgen, en de leden nu via grootschalige brainstormsessies actief weet te betrekken over wat er nu zou moeten veranderen in de partij.
  • Thomas von der Dunk zal een pittige column houden, en de avond is in professionele handen onder leiding van gespreksleider Max van Weezel.

**let op: we zitten nu op een nieuwe lokatie: Het Badhuistheater, Boerhaaveplein 28, 5 minuten lopen vanaf metrostation Weesperplein***