Door Dennis Boutkan op 2 oktober 2014

Alarm voor prostituees vindt doorgang

WallenProstituees achter het raam krijgen de mogelijkheid tot een audiovisueel alarm dat in bedreigende situaties met een druk op de knop geactiveerd kan worden. Dit voorstel van PvdA-raadslid Dennis Boutkan is overgenomen door de burgemeester en het college en zal daarmee doorgang vinden. Eerder was een geluidsalarm bij prostituees nog verboden vanwege het geluidsoverlast. Vanaf nu hebben prostituees de mogelijkheid om snel en effectief alarm te slaan op het moment dat zijn in een bedreigende situatie terecht komen.

Dennis Boutkan reageert: ‘Ik ben blij dat de burgemeester mijn voorstel heeft overgenomen. Uit gesprekken met zowel politie als raamexploitanten bleek dat de vraag naar een alarm met zowel licht als geluidssignalen groot was’. Prostitutie is een kwetsbaar beroep en de PvdA vindt het belangrijk om veel aandacht te geven aan de bescherming hiervan.

Eerder al was een stil alarm verplicht.  Boutkan: ‘Bij een stil alarm werd contact opgenomen met de raamexploitant. Die kon soms minuten ver weg weg zijn, waardoor actie al te laat was. Een alarm waarbij je óók geluidssignalen hoort activeert ook de mensen op straat en heeft bovendien een afschrikwekkend effect op de dader’. Wanneer het geluidsalarm bij de eerste evaluatie over een jaar een succes blijkt, zal het als verplicht worden ingevoerd.

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan

Dennis Boutkan is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA Amsterdam. Dat combineert hij met zijn werk als arbeidspsycholoog bij zijn eigen bedrijf Upstream Consulting, waarmee hij zowel in de publieke, als private sector werkzaam is. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer actief. Zo was hij tussen 2006 en 2012 voorzitter van het COC Amsterdam. “Amsterdam, zinderende stad

Meer over Dennis Boutkan