‘Vrienden tegen wil en dank’ – Lagerhuisdebat PvdA en VVD

4 juli 2019, om 19:30, Het Groene Paleis, Rokin 65 | Het Groene Paleis, Rokin 65

Vrienden tegen wil en dank’, zo luidde het boek van Max van Weezel en Wilma Borgman over de lessen van het tweede kabinet-Rutte. De Amsterdamse leden van de PvdA en VVD zullen op donderdag 4 juli onderling in debat gaan om elkaar als vrienden de waarheid te zeggen. De Amsterdamse afdelingen van beide partijen nodigen haar leden hierbij van harte uit om deel te nemen!

Debat binnen en tussen partijen houdt de geest scherp en is ook een vaardigheid en kunst op zich. Deze avond draagt daar graag toe bij. Vaak zijn het de politici van de partijen die het debat voeren, maar deze keer geven we de vloer aan de leden om de ideologische en retorische degens met elkaar te kruisen.

Verwacht debatten waarbij de ideologische tegenpolen verdeeld zijn, maar ook waarbij de deelnemers zelf partij zullen moeten kiezen. De precieze opzet van de avond en een deel van de stellingen zullen van tevoren worden gedeeld. De avond wordt geleid door een neutrale, zeer bekwame en ervaren debater. Wie dat is, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Na afloop is er natuurlijk de mogelijkheid samen een borrel te drinken. Meld je snel aan, want per partij is het aantal plekken beperkt.

 

Wat: ‘Vrienden tegen wil en dank’-Lagerhuisdebat

Voor wie: Amsterdamse leden van de PvdA en van de VVD

Waar: Het Groene Paleis, Rokin 65, 1012 KK Amsterdam

Wanneer: Donderdag 4 juli (inloop om 19:30 uur, einde rond 22:00)

Aanmelden: https://forms.gle/Npirh24BEW1EbARB7