Praat mee met Sharon Dijksma over schoner verkeer in de stad

6 juni 2019, om 20:00, Amsterdamzaal in het stadhuis | Amsterdamzaal in het stadhuis

De PvdA werkgroep Stedelijke Ontwikkeling organiseert  op 6 juni een debatavond met onder andere Sharon Dijksma over Schoner verkeer in de stad

Begin mei kondigde wethouder Sharon Dijksma haar plannen aan om over tien jaar geen auto’s op benzine en diesel meer toe te laten in de stad. Er is dan alleen nog toegang voor uitstootvrije auto’s (elektrisch of waterstof). Dit Actieplan Schone Lucht (ASL) heeft veel discussie losgemaakt. Voor en tegenstanders vallen over elkaar heen. Soms met goeie argumenten en soms ook niet. Vooralsnog is het een ambitie van de wethouder om naar te streven in 2030. Het zijn plannen, er is nog niets besloten. De plannen sluiten tot 2025 aan bij de harmonisatie van milieuzones die door het Rijk eerder zijn afgekondigd. Er is dus nog alle tijd en ruimte voor discussie over de voor- en nadelen van de voorstellen.

Wij zijn blij dat Sharon Dijksma met ons in debat wil gaan over haar visie op schoner verkeer en schonere lucht in een gezonder Amsterdam.

Voor het debat  hebben wij drie sprekers uitgenodigd:

  • Sharon Dijksma, wethouder verkeer en vervoer, water en luchtkwaliteit
  • Petra Tiel, manager public affairs van VNO-NCW in Noord-Holland
  • Marinus de Jong, voorzitter van ROVER-Amsterdam

Zij zullen reageren op de inleiding van Sharon Dijksma. Daarna is het woord aan de zaal.

Aan het eind van de avond zal Dennis Boutkan, PvdA-raadslid en woordvoerder Verkeer/luchtkwaliteit, reageren op de discussie.

 

De bijeenkomst is op:

Datum:  Donderdagavond 6 juni

Tijd:  20.00 uur tot 22.00 uur

Plaats: Stadhuis. Amsterdamzaal (ingang Waterlooplein. In de binnenstraat direct rechts)

De bijeenkomst is openbaar en iedereen is welkom.