Crash Course: wat te doen tegen rechts-extremisme in opkomst?

12 februari 2019, om 20:00

In oktober brachten de AIVD en NCTV rapporten uit over rechts-extremisme in Nederland. Zij concluderen dat anti-islamgedachtegoed dominant is geworden, maar neonazistisch en antisemitisch gedachtegoed ook springlevend is. Hoe groot is de dreiging vanuit de rechts-extremistische hoek? Hoe merken we deze veranderingen in Amsterdam?
In Nederland manifesteren rechts-extremistische groeperingen, die vooral hoogopgeleide jongeren aantrekken, zich steeds agressiever en ze hebben vaker een fascinatie voor wapens. Online is er ook veel rechts-extremistische activiteit, maar die is lastig te meten of waarneembaar. Hebben we wel door wat er speelt? Kunnen we radicalisering tegengaan en een eruptie voorkomen?

In de Balie gaat onze fractievoorzitter Sofyan Mbarki in gesprek met o.a. Nikki Sterkenburg, journalist en onderzoeker, onder leiding van Martijn de Greve. Nikki Sterkenburg is journalist en onderzoeker, ze promoveert aan de Universiteit Leiden op radicaal- en extreemrechts in Nederland.

Tickets via de website van de Balie: https://debalie.nl/agenda/crash-course-rechts-extremisme-in-opkomst/?fbclid=IwAR05bfhvRsLXWOMH_rt0l1UAQTYkZnTA1znqmeGyUx00JE7_jbE4InfW8mE