Door op 24 februari 2014

Guillaumine Nelom: onderwijskansen van alle kinderen stimuleren!

Een stad met goede, gemengde scholen die de onderwijskansen van alle kinderen stimuleren.” Guillaumine staat op plek 24 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Guillaumine Nelom is sinds 2006 deelraadslid in voormalig stadsdeel Zeeburg en vanaf 2010 was zij dat in stadsdeel Oost voor de PvdA. Zij maakt zich sterk voor een kleurrijke en bruisende stad, waar alle inwoners zich veilig en gerespecteerd voelen.

1. Wat maakt Amsterdam voor jou zo bijzonder?

Amsterdam is mijn ideale stad, omdat alle burgers er prettig met elkaar kunnen samenleven en werken. Een plek waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen man en vrouw, jong en oud, homo en hetero, gelovigen en niet-gelovigen, arm en rijk en allochtonen en autochtonen. Het is een multiculturele stad met diverse levensstijlen, (eet)gewoonten en mensen van verschillende afkomst. En dat maakt Amsterdam zeer bijzonder.

2. Waarom wil je graag voor de PvdA de raad in?

We leven in een tijd met veel maatschappelijke problemen. De forse bezuinigingen en economische krimp vragen om slimme en creatieve oplossingen. Ik wil opkomen voor een eerlijke verdeling, een rechtvaardig en fatsoenlijk bestaan voor alle Amsterdammers. De Amsterdamse gemeenteraad heeft mensen nodig die deze maatschappelijke problemen durven te benoemen. En belangrijker nog, mensen die politieke oplossingen hiervoor bedenken. Dat is de reden dat ik voor de PvdA in de gemeenteraad wil.

3. Wat is voor jou hét thema tijdens de verkiezingen 2014?

Hét thema van deze verkiezingen is armoedebestrijding. Met in het bijzonder aandacht voor Amsterdamse kinderen. Door de crisis neemt de armoede ook in Amsterdam sterk toe. Daarom wil ik mij in de gemeenteraad actief inzetten om deze tweedeling tegen te gaan.

4. Waarom moet de PvdA zo groot mogelijk worden?

De PvdA moet de grootste worden, omdat wij het verschil in Amsterdam kunnen maken. De PvdA is bij uitstek de partij die alle verschillende mensen, culturen, religies en leefstijlen samenbrengt. Het maakt niet uit waar mensen vandaan komen, het gaat om wat mensen zelf van hun leven willen maken.

5. Op welk resultaat van de PvdA ben je trots?

Ik ben trots op de verbeteraanpak van Amsterdamse basisscholen, ingezet door Lodewijk Asscher. Er is veel vooruitgang te zien, in vier jaar tijd is het aantal (zeer) zwakke scholen afgenomen van 44 naar 4. Ik wil me met de PvdA blijven inzetten voor beter onderwijs.

6. Wat moeten Amsterdammers over jou weten?

Ik ben een enthousiaste, gedreven en integere volksvertegenwoordiger. Sinds 2006 ben ik actief in de stadsdeelpolitiek. Ik heb mij vooral ingezet voor de verbetering van het basisonderwijs, voorscholen, de aanpak van schooluitval, stagebegeleiding voor jongeren, emancipatie en de verbetering van de positie van vrouwen in een kwetsbare situatie. Verder vind ik integriteit in de politiek erg belangrijk.