Nieuws

Geef ons maar 60.000 moslims

door Marjolein Moorman op 22 december 2015

Geef ons maar 60.000 moslims.
En 60.000 joden.
Geef ons maar 60.000 christenen.
En 60.000 atheïsten.
Maar liever geen racisme.

Geef ons 60.000 hetero’s.
En 60.000 homo’s.
Geef ons 60.000 kinderen.
En 60.000 transgenders.
Maar liever geen uitsluiting.

Geef ons 60.000 Jordanezen.
Geef ons 60.000 Surinamers.
Geef ons 60.000 Turken.
En 60.000 Marokkanen.
Maar liever geen haat.

Geef ons 60.000 liberalen.
Geef ons 60.000 socialisten.
Geef ons 60.000 critici, cynici en idealisten
Geef ons 60.000 angstigen.
Maar liever geen angstzaaierij.

Want wij houden zo van Amsterdam.
Wij laten ons niet uit elkaar drijven,
En houden elkaar stevig vast.
Vooral nu.

Onze wapens zijn nieuwsgierigheid en humor.
Wij gaan in dialoog en zoeken contact.
Gelijkwaardigheid en vrijheid, dat is waar we voor strijden.
Waarom?

Omdat wij elkaar nodig hebben.
Omdat wij het samen moeten oplossen.
Tegen de angst.
Voor de liefde.
Voor de stad.

Sofyan Mbarki – Gemeenteraadslid PvdA Amsterdam
Marjolein Moorman – Fractievoorzitter PvdA Amsterdam

Dit gedicht verscheen in het Parool van dinsdag 22 december als reactie op de column van Theodor Holman van vrijdag j.l., ook in het Parool.

 

2 Responses to “Geef ons maar 60.000 moslims”

 1. Ron schreef:

  Beste mevrouw,meneer
  Even voor de duidelijkheid:Ik zal nooit op de PVDA stemmen.
  Zoals mijn joodse kennis (overlevende van Auschwitz) al zei;”jullie zijn een stelletje salon-socialisten”Maar mijn liefde voor het joodse volk doet mij zelfs jullie website bezoeken.Jullie hebben altijd de mond vol over discriminatie.Nu is er met oud en nieuw een laffe aanval gedaan op een Joods gezin in Amsterdam door je mag 3 keer raden wie. (voorheen het Jeruzalem van het noorden) Alleen AT5 heeft hier verslag over gedaan.Voor de rest niemand.ook niet verwonderlijk met de linkse staats-media van jullie.Wanneer trekken jullie nou eens een keer je mond open ten voordele van Joodse mensen?Over discriminatie gesproken:Ik heb jarenlang bij de Ptt-post gewerkt.Daar waren opmerkingen van “collega,s”van Surinaamse en noord -Afrikaanse afkomst meestal zo van,;” alle blanke vrouwen zijn hoeren”en dergelijke.En als ik er dan iets van zei voelde zich men(u raad het al) gediscrimineerd.Als mijn nichtje zomers naar het strand gaat wordt ze uitgemaakt voor hoer door dat noord Afrikaanse straat-tuig.Maar wij mogen niet discrimineren,hoor!
  En dan vinden ze het gek dat we PVV gaan stemmen.

 2. C. Spijker schreef:

  Geachte Pvda Mevr./Meneer,

  Is dit niet heel erg navrant, om ruim een week later al een klinkklare antwoord te vernemen uit Keulen en andere Duitse steden? Dit was zeker ook niet bepaald de bedoeling, maar gelukkig net op tijd voor het nieuwe jaar.
  Ja, ja geef jullie maar 60.00 moslims, hartelijk bedankt voor jullie gulheid, maar de doorsnee Nederlander moet zulke hooggestemde wensen maar weer tot zich nemen, ook al is dit typische linkse humorloze rijmelarij om de arme meneer Holman zgn van repliek te dienen. Durven jullie wel, als nog steeds machtige partij met invloed in talloze correcte media en gremia? Maar ja tegengeluid is noodzakelijk om zgn. Wildersadepten hun plaats te wijzen.
  Wanneer gaat bij u als serieuze bestuurspartij eindelijk het knopje om? Wat is jullie antwoord hierop (bijv de gebeurtenissen in Duitsland) Wat staat ons in West Europa wel niet te wachten in de toekomst bij toestroom van vele (moslim)vluchtelingen. Jullie repliek op Holman komt toch wel uit, daarbij geholpen door voorman Samsom, die beweert dat we best nog wel 200 000 vluchtelingen erbij kunnen in ons land.
  Een win/win situatie voor de PvdA.
  Jullie kantoor staat nog steeds in de grachtengordel? Ja dan sta je als echte mensenpartij met beide benen op de grond.
  Arm Nederlands volk, zoveel toevluchtzoekers en 600.000 werklozen, maar ook arme vluchtelingen die allemaal binnen de kortste keren een prachtbaan aangeboden krijgen, woning en integratie. Wir schaffen dass. Geld en middelen zat. Gelukkig dat we in deze radeloze tijden altijd nog de PvdA hebben waar we massaal kunnen op kunnen stemmen, onze steun en toeverlaat. Wat zouden we zonder jullie zijn. Vroeger waren jullie nette serieuze sociaaldemocraten, met een matige en praktische oplosgerichtheid. Keren die tijden ooit nog terug? Ik vrees van niet. De PvdA multicul idealen blijven recht overeind gezien dit nieuwe Amsterdamse volkslied