26 maart 2012

Meer pleeggezinnen voor crisisopvang kind

In Amsterdam is een groot tekort aan pleeggezinnen . Goede opvang in is heel belangrijk voor kinderen die (tijdelijk) niet meer bij hun ouders kunnen wonen: een vader die alcoholist is, verwaarlozing, seksueel misbruik, ouders in de gevangenis, of omdat ouders vanwege ziekte niet voor hun kind kunnen zorgen. Kinderen die dit meemaken wens je de allerbeste, meest liefdevolle opvang. Het afgelopen jaar is de vraag naar crisisplekken met 25% sterk gestegen. Campagnes van het Ministerie van VWS hebben nog weinig resultaat opgeleverd. Ik wil dit probleem de wereld uit hebben.

Ik werk aan een plan om meer gezinnen te vinden die tijdelijk kinderen willen opvangen. De komende maanden ga ik in gesprek met pleeggezinnen, met jongeren, met Spirit, met bureau jeugdzorg en andere betrokkenen. Ik wil ook graag in gesprek met gezinnen die overwegen om pleeggezin te worden. Ik zou graag van die gezinnen horen waarom ze wel of niet ervoor kiezen om pleeggezin te worden.

Ken jij zo iemand, of ben je zelf zo iemand? Neem dan contact met mij op. Ik ben ook op zoek naar ouders die twijfelen, of besloten hebben geen pleeggezin te worden: wat zijn uw redenen om het niet te doen?