Gemeenteraadslid

Amel Namane

Algemene Zaken (tijdelijk tot en met 7 augustus), Sociale zaken, Economische Zaken, Personeel en Organisatie, Lucht- en Zeehaven, Inkoop, Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Volwasseneneducatie
Amel Namane

Over Amel Namane

[email protected]

Wie ben je?
Mijn naam is Amel Namane (33) . Ik werk als politiek medewerker voor de fractie van de PvdA Amsterdam, en als zelfstandige aan opdrachten in grafische vormgeving, communicatie en IT. Ik woon in de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. In 1988 ben ik geboren aan de Olympiakade, bij het Stadionplein in de buurt. Geboren – en oké, niet helemaal getogen – als Amsterdammer dus. Sterker nog, ik was er waarschijnlijk niet geweest als Amsterdam niet bekend stond als een stad vol kansen, waar je vrij bent en jezelf kunt zijn.

Waarom houd jij van Amsterdam?
Een stad is eigenlijk altijd een plek voor ontmoeting en uitwisseling. Maar wat het in Amsterdam zo bijzonder maakt, is de grote diversiteit aan mensen die hier wonen. Elke ontmoeting biedt een kans om tot betere ideeën te komen en naar de wereld te kijken met een andere blik. De diversiteit aan mensen zit in allerlei dingen. Dromen, ideeën, levenswijzen, hoe mensen zich door de stad en het leven bewegen. De samenkomst van al die verschillende mensen, en wat daar uit ontstaat, is wat Amsterdam rijk maakt.

Wat wil jij voor Amsterdam?
Ik wil dat Amsterdam een diverse stad is waar we elkaar meer ontmoeten. Waar je ook kunt wonen als je geen topsalaris verdient. Waar we elkaar serieus nemen en respectvol behandelen. Waar we mensen waarderen voor de bijdrage die ze leveren in de stad, ook al is die moeilijk in geld uit te drukken. Waar we zorgen dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken of ze hun energierekening wel kunnen betalen. Waar we oog hebben voor elkaar. Waar je alles uit jezelf kunt halen, ook al is bijles te duur. Een stad vol kansen, waar je vrij bent en jezelf kunt zijn.