Team Balans in de stad

Inleiding voor de ledenvergadering van 23 juni:

Groeit Amsterdam te snel? De stad is ongekende populair. De komende jaren neemt het aantal bezoekers en bewoners flink toe. Hoe zorgen we ervoor dat we deze groei in goede banen leiden? En hoe komt de groei terecht bij iedereen? Daarover buigt het themateam Balans in de stad zich. Graag gaan we aan de hand van een aantal stellingen met jou hierover in gesprek.

Tom Leenders is teamleider.

De andere teamleden zijn:
Natasja van de Geest
Justus Hartkamp
Martin Schutrups
Martin Verbeet
Arco Verburg

Bestuurlijk contactpersoon is Ditte Hofmeester.

 


Een Rotterdamse kijk: op bezoek bij Hamit KarakusKarakus
Koesteren wat we hebben om Britse, Brusselse of Franse doembeelden van niet functionerende achterstandswijken te voorkomen. Dat was de kern van een uitgebreid artikel in Trouw begin dit jaar waarin Karakus tijdens een stadswandeling door Den Haag in gaat op de stand van steden in Nederland. Aanleiding voor Team Balans in de stad om met de oud wethouder uit Rotterdam en huidig directeur van Platform31 eens naar Amsterdam te kijken.

Lees verder

DrukteBalans in de stad, wat is dat?

Iedereen die in Amsterdam woont, leeft, werkt of onderneemt merkt het: de stad verandert. Door de enorme populariteit neemt het aantal inwoners jaarlijks met 11.000 mensen toe en het aantal toeristen stijgt spectaculair. Deze groei biedt veel kansen, maar stelt ons ook voor een grote uitdaging.
Lees verder

 

 

Hieronder vindt u een aantal foto’s van de presentatie van het themateam op 23 juni 2016.

img_1781

 

 

 

 

 

 

 

img_1782

 

 

 

 

 

 

 

img_1783