1 oktober 2006

Redouan (17) interviewt Carolien Gehrels.

Hoe zou u zichzelf omschrijven?
Dat is altijd een moeilijke vraag. Ik ben creatief, enthousiast en gepassioneerd. Dat zijn 3 woorden die wel bij mij passen. Ik ben iemand die het leuk vindt om nieuwe dingen te ontdekken.

Waar bent u geboren en opgegroeid?
Ik ben 38 jaar en geboren in Dronten in Flevoland. Mijn ouders kwamen hier uit de buurt uit de Haarlemmermeer. In Flevoland heb ik tot mijn 18-de jaar gewoond en daarna ben ik naar Groningen gegaan om Nederlands te studeren. Daarna ben ik op mijn 23e naar Amsterdam gegaan om te werken in het OVLG ziekenhuis.

Welke middelbare school heeft u bezocht?
Ik heb VWO gedaan in Kampen op het Calvijnlyceum.

En wat vond u van die school?
Ik vond school op zich leuk en hield van de mensen, maar achteraf vond ik het een niet zo’n goede school. Er waren te weinig uitdagingen, het was een ouderwetse saaie school en de leraren waren ook saai en ouderwets. Wij uit Dronten moesten 20 KM heen en 20 Km terug fietsen dus wij waren een klein clubje in een groot geheel. Het duurde even voordat ik mij daar thuis voelde.

Wat heeft gedaan voordat u wethouder werd?
Hiervoor heb ik 9 jaar bij Berenschot gewerkt. Dat is een organisatieadviesbureau en daar heb ik gewerkt als managing director van de adviesgroep Communicatie. Wij adviseerden veel gemeenten en bedrijven over hun communicatie en ook veel over city marketing, bij gemeenten maar ook bij stedelijke projecten. Ik heb ook o.a. Geert Dales geadviseerd over city marketing van Amsterdam. Vanaf 2002 heb ik veel projecten in Amsterdam gedaan. Een leuk bedrijf. Ze combineren een no-nonsense beleid met een frisse werkwijze.

Wat is uw huidige portefeuille en wat vindt u daar van?
Kunst en Cultuur, Sport, Bedrijven, Deelnemingen en Inkoop. Ik vind het een leuke portefeuille en het is goede combinatie van cultuur en sport. Ze noemen mij ook wel de Olympische wethouder. Ik vind dat Cultuur en Sport gezicht geven aan de stad. Kortom, het is een van de beste portefeuilles die je kunt krijgen.

Wat vindt u minder leuk aan het wethouderschap?
Ik kan deze vraag beter over 4 jaar beantwoorden dan nu na 4 maanden. Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk en in het weekend ga ik vaak de stad in om te kijken hoe het met de stad gaat. Ik vind het belangrijk om te weten wat er allemaal in de stad speelt.

Met welke collega kunt u het beste opschieten?
Ik vind ze allemaal heel leuk en de samenwerking binnen het team is erg goed.

Moet er nog veel gebeuren met Amsterdam binnen uw portefeuille?
Ja, er moet wel wat gebeuren vooral op dat gebied. Cultuur moet op een laagdrempelige en goedkope manier benaderbaar zijn.

Waar vindt u het leuker? Amsterdam of de plek waar u bent opgegroeid?
Amsterdam. Dat is simpel.

Wat is in Amsterdam uw leukste plek?
Ik vind het leuk om bij het Muziekgebouw aan het water te zitten en bij het Java-eiland. Maar de plek die ik echt mooi vind, dat is op de brug bij de Ceintuurbaan. Als je de Amstel oversteekt, dan zie je de Rembrandttoren met de Mondriaantoren; een mooi uitzicht op “Nieuw Amsterdam” Als je naar links kijkt, zie je Carré, het Stadhuis en al die torens; een mooie uitzicht op “oud Amsterdam” Dat is Amsterdam. Allebei.

Wat doet u in uw vrije tijd?
In mijn vrije tijd? Ik fiets en ga vaak naar de film. Ik hou ervan om door de stad te slenteren met een vriend of vriendin op zaterdag en zien waar je uit komt. Maar veel vrije tijd heb ik niet meer.