Door Sofyan Mbarki op 9 februari 2016

PvdA stelt vragen over hulp bij huiselijk geweld in gezinnen met andere etnische afkomst

De PvdA stelt vragen over de hulp die wordt geboden bij huiselijk geweld in gezinnen met een andere etnische achtergrond. Aanleiding voor de vragen zijn de uitspraken van de organisaties Home Empowerment en Nisa4Nisa die aangeven dat noodsignalen uit deze gezinnen vaak slecht worden opgepikt. Afgelopen donderdag werd voor de tweede keer in korte tijd een moeder doodgestoken door haar (ex)-man.

De organisaties stellen dat er in reguliere hulpverlening onvoldoende kennis is over de aanpak van problemen in deze gezinnen. PvdA-raadslid Sofyan Mbarki laat weten deze signalen uit het veld zorgelijk te vinden. ‘Als deze uitspraken kloppen, dan schiet de hulpverlening ernstig tekort. Ik wil graag van de wethouder horen of zij de signalen herkend en of er wel genoeg sprake is van culturele sensitiviteit bij onze hulpverlening. Dat laatste is wat mij betreft noodzakelijk om signalen uit probleemgezinnen op waarde te kunnen schatten. Het incident van afgelopen donderdag toont maar weer aan hoe ernstig en delicaat deze situaties zijn. Daar moet de hulpverlening heel zorgvuldig te werk kunnen gaan’.

Lees ook op AT5: ‘Meldingen huiselijk geweld allochtone gezinnen niet altijd goed ingeschat’.

 

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki is lid van de gemeenteraadsfractie van de PvdA. Hij is teamleider op het Calvijn met Junior College. Sofyan is woordvoerder Jeugd, Veiligheid en Burgerschap, en Diversiteit. “Als geboren Amsterdammer zet ik mij in voor een stad waar iedereen bij hoort. We moeten nu investeren in de jonge generatie. Zij zijn straks onze leraren,

Meer over Sofyan Mbarki