11 april 2006

Extra bestuurders Zuidoost

Uit Het Parool van dinsdag:

“Stadsdeel Zuidoost breidt het aantal stadsdeelbestuurders uit naar vijf. De PvdA’ ers Jude Kehla-Wirnkar en Harry Verzijl treden toe tot het bestaande bestuur.

Zuidoost is daarmee het enige stadsdeel dat het aantal bestuurders uitbreidt. In de vorige periode waren er vier posten.

De coalitie van PvdA en VVD is tot de versterking overgegaan omdat ze de komende periode meer aandacht wil voor de portefeuille Maatschappelijke Ontwikkeling en voor onderwerpen als armoedebestrijding, maatschappelijke participatie, jeugdbeleid en ’sociale activering’.

Daarnaast zal de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) veel aandacht vragen, meent het stadsdeelbestuur.

Nieuwkomer Kehla (1962), socioloog en beleidsconsultant, gaat een deel van die onderwerpen onder zijn hoede nemen. Hij was onder meer deelraadslid voor de PvdA van 1998 tot 2002 en woordvoerder op het gebied van

financiën. De laatste jaren was hij programmaleider bij de stichting SOA Aids Nederland.

De 61-jarige Verzijl is sinds 1992 lid van de stadsdeelraad, de laatste acht jaar als fractievoorzitter. Verzijl krijgt de portefeuille Onderwijs, Sociaal-Cultureel Werk, Jeugdbeleid en Zorg onder zijn hoede .

De huidige stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet (PvdA, Openbare Orde en Veiligheid, Dienstverlening, Sociaal-economische Vernieuwing en Cultuur) en de huidige bestuurders Els Verdonk (PvdA, onder meer Ruimtelijke Ordening) en Pieter Litjens (VVD, onder meer Financiën) blijven aan.

Vorige week maakten de lijsttrekkers Sweet en Litjens bekend dat ze een akkoord hadden bereikt. In dat bestuursakkoord staan onder meer maatregelen die de werkloosheid, de criminaliteit en de armoede moeten terugdringen en die vroegtijdige schooluitval moeten voorkomen.

Donderdag wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd.

© Het Parool, 11-04-2006