14 november 2006

Asscher: Karina, een fijn mens en goed politica

Als iemand er in slaagt om politiek dicht bij de burger te brengen dan is het wel Karina Schaapman. Maar ze brengt de burger ook dicht bij de politiek. Bij Karina staat de mens altijd centraal. Ze is een echte volksvertegenwoordiger. Bij de landelijke PvdA coacht ze vrouwen die deelnemen aan de Rosa leergang. Op die manier zet ze zich in om meer vrouwen aan te zetten actief te worden in de politiek. En iedere gemeenteraadvergadering neemt ze een aantal leerlingen van steeds een andere school op sleeptouw. Ze bijt zich met een enorme passie en sociale betrokkenheid vast in onderwerpen.

Met een enorme inzet heeft ze de ongelijkheid in het onderwijs bevochten. Mede door haar inspanningen kan er de komende tien jaar in Amsterdam voor 250 miljoen euro extra geïnvesteerd worden in onderwijshuisvesting, er komt een onderwijsconsumentencentrum dat ouders en leerlingen gaat helpen bij het maken van een juiste schoolkeuze en waarbij ouders alle hulp en informatie op het gebied van onderwijs kunnen krijgen.

Ook gevoelige onderwerpen als eergerelateerde geweld en prostitutie hebben haar aandacht. Ze zet zich in voor de positieverbetering van prostituees en bestrijd vrouwenhandel. Ze heeft de moed gehad een boek te schrijven over haar eigen verleden als prostituee en haar eigen ervaring te gebruiken om misstanden aan de kaak te stellen. Karina is bovenal een fijn mens om mee samen te werken. Ze is een goede spreker en is altijd bereid om zich te ontfermen over beginnende collega-raadsleden.