Mailing Marjolein Moorman (2)

Beste …,

Vanaf nu kun je kiezen voor de nieuwe lijstrekker van de PvdA Amsterdam.  Ik  hoop dat je op mij stemt. Omdat ik met lef en liefde kies voor Amsterdam en voor de PvdA.

Ik ben heel blij dat vele leden inmiddels hun steun hebben uitgesproken (waaronder al de mensen op deze foto hieronder). Waarom ze dat deden, kun je hier lezen: Ik voel me zeer vereerd met zoveel steun.

Lef om te kiezen

Amsterdam is razend populair. Het lijkt wel of iedereen hier wil zijn. Ik ben hartstikke trots op het succes van onze stad. Maar er is ook een belangrijke keerzijde. Huizen worden onbetaalbaar, geld domineert steeds meer onze stad en steeds minder mensen profiteren van het succes van Amsterdam.

Om Amsterdam betaalbaar te houden, om Amsterdam een gemengde stad te houden, om Amsterdam voor iedereen te houden, moeten we nu durven kiezen.  Want juist nu bouwen we aan het Amsterdam van de toekomst.  Dat vergt lef. Het lef om in te grijpen, om de stad betaalbaar te houden voor iedereen, om te investeren daar waar dat het hardste nodig is.

Liefde voor de PvdA

Ik ben een trotse PvdA-er. Ik koester onze idealen en onze waarden. De afgelopen jaren heb ik de PvdA Amsterdam mogen leiden. Vanaf 2012 als fractievoorzitter in de coalitie. En vanaf 2014 als partijleider in de oppositie. Ik heb dat met hart en ziel gedaan. De rol van de PvdA is de afgelopen jaren sterk veranderd. Het was hard werken, maar we hebben veel bereikt. Daar ben ik trots op. Dit is echter geen tijd om aan de zijlijn te gaan staan.

Juist nu wil ik blijven strijden voor waar ik in geloof. Juist nu, want voor mij is de sociaal democratie het antwoord op de problemen die we momenteel ervaren in de stad. Het antwoord op toenemende tweedeling, ongelijkheid en polarisatie.

Daarom wil ik graag lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Want er is veel om voor te strijden. Voor onze partij en voor Amsterdam.

Film

De afgelopen weken heb ik samen met mijn team overal in de stad campagne gevoerd. Een intensieve, maar hele leuke tijd. We hebben daar deze mooie film over gemaakt:

Ook de komende tijd zijn we nog overal in de stad te vinden. Ik hoop je ergens in de stad te ontmoeten.

Standpunten

Voor mij staat voorop dat Amsterdam een gemengde stad moet blijven met gelijke kansen voor iedereen. Daarom wil ik bijvoorbeeld:

1.            Stoppen met de verkoop van sociale huurwoningen, vooral in populaire gebieden

2.            Veel meer betaalbare huizen bouwen

3.            Een Amsterdamwet, die zorgt dat de prijsstijging van huizen beperkt wordt en woningen niet zomaar opgekocht kunnen worden door beleggers en speculanten

4.            Bedrijven die vakantieverhuur aanbieden, zoals AirBnB, aan banden leggen

5.            Het lerarentekort aanpakken

6.            Onderwijssegregatie bestrijden

Uiteraard is dit alleen maar een verkorte weergave van enkele van mijn standpunten. Voor nadere uitleg en nog veel meer plannen en ideeën, check mijn website: marjoleinmoorman.nl/standpunten

Nog vragen? Mail naar metlefenliefde@gmail.com of bel of app naar 0614799267

Ik hoop dat ik op je stem mag rekenen!

Met lef en liefde,

Marjolein Moorman

 


Lees alle informatie over de lijsttrekkersverkiezing (inclusief de mailings van de andere kandidaten) op deze pagina.