1 november 2006

Algemene beschouwingen van Manon van der Garde: Amsterdam, stad met perspectief

De PvdA zal tijdens de Algemene Beschouwing, woensdag in de gemeenteraad, het rood-groene college houden aan hun voornemen voor 2007. De PvdA vindt de plannen mooi, maar verwacht nu ook uitvoering.

‘De afgelopen 7 maanden heb ik als veelbelovend ervaren,’ zegt Manon van der Garde. ‘Het college laat ambitie zien. Er worden veel beloften gedaan. Maar nu gaat het om de realiteit.’

Bij de Algemene Beschouwingen kijken de gemeenteraadsleden naar de toekomst. Wat voor stad wil de PvdA? Voor Manon van der Garde is het extra speciaal, aangezien het haar eerste beschouwingen zijn als fractievoorzitter. In april nam zij het stokje over van Lodewijk Asscher.

De PvdA fractie gaat het college nauwlettend in de gaten houden. 40% van de Amsterdammers stemde op 7 maart PvdA.

Kinderen eerst
De jeugd moet op ons kunnen rekenen. Alle jongeren onder de 27 moeten een aanbod voor werk of scholing krijgen. Deze jongeren laten we niet aan hun lot over.

Voedselbanken
Economisch gaat het weer wat beter, maar helaas profiteert niet iedereen daarvan. De PvdA schaamt ons voor het bestaan van de voedselbanken. De PvdA wil dat alle klanten van de voedselbanken een aanbod krijgen voor schuldhulpverlening.

Veiligheid
Veiligheid is meer dan preventief fouilleren, camera’s en blauw op straat. Veiligheid is het gevoel dat Amsterdam jouw stad is waarin je je medeburgers durft aan te spreken en je je geborgen voelt. De pleinen moeten weer terug naar de bewoners.

  • Klik hier voor de tekst die Manon van der Garde tijdens de algemene beschouwingen uitsprak
  • Klik hier voor de financiële beschouwingen door Frank de Wolf