12 oktober 2006

Kandidaat-lijsttrekkers provincie stellen zich voor: Peter Visser

Mijn naam is Peter Visser en ik ben nu bijna twee jaar fractievoorzitter van de Noord-Hollandse Statenfractie van de PvdA. Al voor de zomer heb ik mij kandidaat gesteld om ook lijsttrekker te worden bij de komende Statenverkiezingen. Het is dan ook iets wat ik heel graag wil, met als grootste doel de PvdA terug te brengen in Gedeputeerde Staten. Het is heel mooi om zoveel zetels te winnen als de vorige keer, maar het gaat er om die winst te verzilveren door het uitvoeren van ons verkiezingsprogramma. Daarvoor biedt Collegedeelname de beste garantie. Maar, Collegedeelname niet tegen elke prijs. Er moet wel wat te winnen zijn.

Een paar hoofdpunten voor mij zijn:
– een actievere rol bij de jeugdzorg, maar daar ook de rol van gemeenten in versterken;
– jongeren aan de samenleving binden door opleiding, werk, wonen en zorg te garanderen, maar dan ook hun inzet daarvoor terug te krijgen;
– mensen vanuit alle kleuren en overtuigingen er bij te laten horen;
– de files daadwerkelijk bestrijden met een vervoersbeleid dat woon-werkverkeer in het OV in feite gratis maakt;
– voldoende goede en betaalbare woningen, juist ook voor jongeren, ouderen en zorgvragers;
– een werkelijk duurzaam Noord-Holland ontwikkelen, van wonen, werken, en welzijn tot water;
– de belangrijke voordelen van Schiphol worden benut, maar er komt wel een betere handhaving op de geluidsoverlast, die wordt gemeten ipv berekend.
.
In feite wil ik er zijn om van Texel tot het Gooi en van IJmuiden tot Enkhuizen de provincie een stimulerende en helpende bestuurslaag te laten zijn die de goede initiatieven overal in Noord-Holland gaat helpen oppakken en uitvoeren. Zo opereer ik nu ook als fractievoorzitter en ik zet me daarbij heel open en actief in. Dat, naar andere partijen in de Provinciale Staten, maar ook de eigen PvdA in.
Als lid van de afdeling Oud Zuid ben ik ook altijd actief gebleven, zo was ik de laatste keer ook weer congresafgevaardigde. Ook de stadsdelendagen bezoek ik altijd trouw.

Uiteraard is de relatie tussen Amsterdam en de stadsdelen met de provincie wat bijzonder. Aan de ene kant is Amsterdam qua begroting en aantal ambtenaren veel groter en kan het heel veel zelf. Dat moet ook gestimuleerd worden vind ik. Probleem is vaak dat de rechter dat niet altijd accepteert en dus de provincie verantwoordelijk houdt voor de taken die eigenlijk wel overdragen kunnen worden aan de centrale stad of aan de stadsdelen.
Daar moeten we dan heel praktisch mee omgaan is mijn ervaring en elkaar vooral niet voor de voeten lopen. Ik voer daarover dan gewoon goed overleg met de betrokken (stadsdeel)raadsleden en (stadsdeel)wethouders om zo in de provincie een inzet te kiezen die we allemaal delen. Ook heb ik er sterk op ingezet dat de provincie uit de extra gelden die we investeren in bereikbaarheid en de jeugdzorg ook in het ROA-gebied projecten (mee)financiert. Dat heeft mede als resultaat gehad een forse bijdrage in de Zuidas. Maar bij de Jeugdzorg kan dat wat mij betreft nog wel beter, vandaar dat de PvdA weer echt terug moet in het College.

Graag wil ik de samenwerking met Amsterdam doorzetten als lijstrekker. Binnenkort kunt u op mij stemmen. U krijgt het stembiljet daarvoor thuisgestuurd. Mag ik op uw steun rekenen?

Kijk ook op www.kiespetervisser.nl of bel me op 020 6798186