2 oktober 2006

Redouan (17) interviewt Michiel Mulder

Hoe zou je jezelf omschrijven?
Als een enthousiaste jongeman die de dingen waar hij mee bezig is altijd serieus neemt. En iemand met wie je kunt lachen.

Hoe oud ben je, waar ben je geboren en opgegroeid?
Ik ben 27 jaar geleden geboren in Rotterdam. Daar heb ik tot mijn 18e gewoond. Daarna ben ik gaan studeren in Amsterdam, een dynamische stad.

Wat voor opleiding heb je gevolgd?
Gymnasium in Rotterdam en in Amsterdam Economie aan de Vrije Universiteit.

Wat doe je naast je baan als vice-fractievoorzitter?
Ik heb een baan bij de gemeente Zoetermeer, daar werk ik als vastgoed econoom. Dat betekent dat ik de financiën van de woningbouwprojecten doe.

Wat voor sport beoefen je en van welk club ben je fan?
Ik heb een jaar gespeeld voor VVA-spartaan en daarna voor Buitenveldert 9 als linkshalf. Lodewijk Asscher speelde daar ook als rechtsbuiten. Maurice Limmen, fractievoorzitter van het CDA, speelde linksachter. Dat leverde op links een vruchtbare samenwerking op. Helaas heb ik sinds vorig jaar geen tijd meer om te voetballen.

Ajax of Feyenoord?
Ajax, natuurlijk. Een Amsterdamse club. Dat spreekt dus voor zich. Maar ik moet toegeven dat ik niet zo iemand ben die naar alle wedstrijden gaat, hoewel ik dat erg leuk vind. Ik was erbij toen we via een eigen doelpunt verloren van de Denen en daardoor nu geen Champions League spelen. Vreselijk. Ik volg het natuurlijk wel intensief via de media.

Wat vind je de leukste plek van Amsterdam?
Het Vondelpark is het mooiste plekje van Amsterdam. Daar heerst een gevoel dat zeer mooi is weergegeven in het gedicht ’t Tuinfeest van Martinus Nijhoff: ‘Zij zingen, neigen naar elkaar en kussen. Geenszins om liefde, maar om de sublieme momenten en het sentiment daartussen.’ Dit fungeert overigens als motto van ‘Het leven is vurrukkulluk’ van Remco Campert, dat zich op en rond het Vondelpark afspeelt en een gevoel van onbezorgdheid uitstraalt dat me erg aanspreekt.

Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?
De VVD stond destijds hoog in de peilingen met Frits Bolkenstein die echt een nummer maakte van ‘buitenlanders ho maar’. Op mijn school hielden we toen een schaduwverkiezing en zeker drievierde stemde toen VVD. Toen dacht ik: “als dit toekomst is dan zal ik daar iets aan moeten doen” Daarna ben ik actief geworden binnen de JS, de jonge socialisten binnen de PvdA.

Welke portefeuille heb je?
Ik heb de portefeuille Ruimtelijk Ordening. Dat is een leuke portefeuille, je kunt vrij direct en concreet een bijdrage leveren aan een mooiere stad. Daarnaast ben ik vice-fractievoorzitter en zit ik in de rekeningen commissie. Ook ben ik voorzitter van de audit committee, de commissie de opdracht voor de accountant formuleert, op basis waarvan de jaarrekening gecontroleerd wordt.

Wat is je toekomstbeeld over 15 jaar?
Daar denk ik nooit echt over na.
Wat je nu doet, moet je goed doen anders kom je nooit ver.

  • Klik hier voor meer info over Michiel Mulder
  • Klik hier voor de andere interviews van Redouan