28 september 2006

Gezocht: bestuurlijke spil in PvdA-Amsterdam

Wil jij een spilfunctie vervullen in de Amsterdamse politiek, vanuit de PvdA? Dat kan! Meld je aan voor het nieuwe bestuur voor de PvdA-Amsterdam afdeling: het Stadsregiobestuur.

Wat doet dit bestuur?
Dit bestuur is gelinkt aan de gemeenteraadsfractie, en vervult een koepelfunctie voor de afdelingen in de stad. Kortom: een spilfunctie in de Amsterdamse politiek!

Het bestuur heeft een zittingsperiode van 2 jaar.

De komende 2 jaar zijn 3 taken erg belangrijk:
1) Politiek: toezicht houden op de nieuwe gemeenteraad en de wethouders: Realiseren zij het verkiezingsprogram? Hoe functioneren zij?
Op ledenvergaderingen en debatten kan er over de Amsterdamse politiek van de PvdA worden gediscussieerd. Ook het voeren van functioneringsgesprekken met de gemeenteraadsleden hoort hierbij.
2) Campagne: de provinciale staten verkiezingen worden deze bestuursperiode gehouden. Deze verkiezingen kennen vaak een lage opkomst. Aan het nieuwe stadsregiobestuur de uitdaging ook deze verkiezingen te laten leven in Amsterdam!
3) De “club”: De PvdA-Amsterdam is een heel actieve en belangrijke vereniging voor de politiek en ook het sociale leven in Amsterdam. Ruim 6.000 Amsterdammers zijn lid. Echter, lang niet alle leden zijn actief. Na de grote verkiezingsoverwinning in het voorjaar, zijn veel actievelingen doorgestroomd naar de fracties van de gemeente- en de deelraden. Hoe goed dit ook is voor de partij, de deelraadsafdelingen zijn vaak hun bestuursleden kwijt en de kweekvijver is zo’n beetje leeg gevist. Om dit weer op peil te brengen, andere leden actief te krijgen in de afdelingsbesturen of bijvoorbeeld werkgroepen, en om nieuwe talenten te scouten, is een actief, aantrekkelijk en creatief stadsregio enorm belangrijk.

Wil jij deze uitdagingen aangaan, en deel uitmaken van dit bestuur? Stel je dan kandidaat!

Het is een vrijwilligersfunctie, waarbij je ontzettend veel bestuurlijke ervaring opdoet, een groot interessant politiek netwerk ontwikkelt en als een spin in het web zit. Verder kan je veel eigen inbreng en ideeën kwijt. Het kost je 1 tot 3 dagdelen per week.

Aanmelden
Om je kandidaat te stelen, moet je het volgende opsturen:
1) een gemotiveerde aanmeldingsbrief waarin je ook aangeeft of je PvdA-lid bent.
2) CV, met daarin: contactgegevens, opleidingsgegevens, werkervaring, overige ervaring, leeftijd en geslacht. Je kunt deze per post of e-mail versturen.
PvdA bestuursverkiezing Stadsregiobestuur
T.n.v. Hennah Buyne, voorzitter selectiecommissie
Postbus 58175
1040 HD Amsterdam
E-mail: [email protected]
Uiterste datum aanmelding (aanmeldingsbrief, CV) is 14 oktober 2006 17.00 uur.

Meer informatie, onder meer over de profielen, het team, het aanmelden, de voorzittersfunctie en de speciale procedure die hiervoor geldt? Klik hier

Twijfel je nog, of heb je vragen, neem dan contact op met Ria Logtenberg, tel. 06 16 15 79 03. Zij is lid van de kandidaatstellingscommissie.