14 juli 2006

De eerste vijf maanden…..

Op 7 maart waren de stadsdeelraadsverkiezingen. Voor de PvdA een groot succes. Met 8 raadsleden en 2 duo-raadsleden zijn wij een nieuwe periode ingegaan. Een periode waarin wij de beloften aan de kiezers waar moeten maken. ‘Thuis in je buurt’ was het thema tijdens de laatste verkiezingen. ‘Verbonden met de buurt’ de titel van het programakkoord. Wat is van deze belofte terecht gekomen, welke besluiten heeft de PvdA-fractie de afgelopen vijf maanden gesteund, en welke initiatieven heeft de PvdA-fractie genomen. We maken de balans op na vijf maanden werken.

De PvdA-fractie zoekt veel contact met buurtbewoners. Sommige bewoners komen ons regelmatig tegen, andere nog niet. Een overzicht van activiteiten van de PvdA-fractie en plaatsen waar de PvdA-fractie de afgelopen maanden is geweest:

Bezoek aan de buurtbeheergroepen van:
Amsteldorp, Van der Kunbuurt, Betondorp, Dapperbuurt , Wenckehof.

Bezoek aan:
Groen Juliana, Wij van de wijk in de Transvaalbuurt , Veiligheidssteunpunt Dapperbuurt , Platform Sociale Vernieuwing

Aanwezig bij:
Keti Koti , Nieuwe Ledenavond Afdeling Oost-Watergraafsmeer, Fractievoorzittersoverleg PvdA-fracties Amsterdam , Stadsdelendag , Buurtschouw Wethouder Frankeweg , Opening Buurtfeest Van der Kunbuurt

Alle fractieleden hebben gesprekken gevoerd met hun buddy’s in het kader van een project van Wijkopbouworgaan Watergraafsmeer, waarbij bewoners zijn gekoppeld aan politici.
Maandelijks spreekuur.
In de stadsdeelraad worden maandelijks besluiten genomen. Maandelijks is op de website van onze afdeling daarvan een verslag te vinden. In de afgelopen maanden heeft de PvdA-fractie het volgende bereikt:

Het invoeren van het referendum in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer
Het invoeren van een burgerinformatieavond als voorbereiding op commissie en raadsvergaderingen
Oplossing voor de financiële perikelen rondom de Contactvaders
Verplaatsen van Kinderboerderij De Dapperhoeve naar het Oosterpark, in een nieuw onderkomen.
Instemming Voorjaarsnota 2006.
Behoud beeldbepalende panden 3e Oosterparkstraat.
Discussie over Kunst en Cultuurbeleid in september op agenda.
Het onderschrijven van de doelstellingen van Countdown 2010: met als doel de achteruitgang van biodiversiteit in 2010 tot staan te brengen. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan planten, dieren en ecosystemen. Internationaal zijn er al veel verdragen gesloten om de achteruitgang van biodiversiteit, maar geen daarvan kent een concrete, praktische uitwerking. Countdown 2010 bindt stakeholders in Europa die zich achter de doelstelling scharen in één beweging
Vragen gesteld rond de verkeerssituatie in de Middenmeer en alle omleidingen