9 juli 2006

Nieuw afdelingsbestuur in Slotervaart

Dinsdag 13 juni j.l. hield de PvdA afdeling Slotervaart haar jaarvergadering. Tijdens die vergadering werd het nieuwe bestuur van de afdeling gekozen. Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld:

Hans Aertsen – voorzitter
Wim Knol – penningmeester en tevens plaatsvervangend voorzitter
Marianne van den Hoek – secretaris
Martie Onstein – lid en tevens plaatsvervangend secretaris
Omar Ameziane – lid
Leyla Ileri – lid.

Plannen nieuw bestuur
In zijn aanvaardingstoespraak ontvouwde de nieuwe voorzitter tevens de plannen van het nieuwe bestuur. Hij benadrukte dat de grote verkiezingsuitslag van 7 maart 2006 verplichtingen schept en dat het bestuur nadrukkelijk haar verantwoordelijk wil nemen. Het is van groot belang om de leden en de kiezers aan de PvdA Slotervaart te blijven binden en niet te wachten tot de volgende verkiezingen. Daartoe gaat het bestuur met nieuw elan tal van activiteiten ontwikkelen om de afdeling verder uit te bouwen en te profileren. Doel van de activiteiten is enerzijds de leden van de afdeling meer betrekken en activeren bij alles wat zich binnen Slotervaart en daarbuiten afspeelt. Het bestuur wil meer discussie die als voedingsbodem kan dienen voor zowel de fractie, de DB-leden van het stadsdeelbestuur als het bestuur. Anderzijds wil het bestuur bereiken dat de afdeling meer leden gaat tellen een ook het aantal actieve leden fors uitgebreid wordt. Hans Aertsen benadrukte verder dat het van belang is dat bestuur, fractie en DB-leden bij de activiteiten betrokken zijn en samenwerken met ieder een eigen invalshoek en verantwoordelijkheid. Als activiteiten werden genoemd: thema-avonden, politiek café, spreekuur en bijeenkomsten voor nieuwe leden. Ook zal zoveel mogelijk aansluiting gezocht worden bij activiteiten binnen het stadsdeel, de omliggende stadsdelen, de stad en landelijk. De zomermaanden zullen gebruikt worden om de activiteiten verder voor te bereiden. Als motto hanteert het afdelingsbestuur (met een knipoog naar PvdA Amsterdam en het coalitieprogram van Slotervaart: Investeren? Ja, in mensen: mensen maken de afdeling Slotervaart.

Dankwoord voor de aftredende bestuursleden
De aftredende bestuursleden Ad van Dongen, Tineke Oorthuis en Hedy Henstra werden met een blijk van waardering bedankt voor hun grote inzet van de afgelopen jaren. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de PvdA Slotervaart zo’n geweldige verkiezingsuitslag kon halen en nu zo groot is.

Afgevaardigden congres
De vergadering benoemde verder de volgende leden als afgevaardigden naar het landelijke Congres:
– Hans Aertsen
– Ank Pfister-Sluis
– Leyla Ileri (als reserve).

Afgevaardigden Gewest
Als afgevaardigden naar het Gewest Noord-Holland werden benoemd:
– Roos Pourier
– Martie Onstein
– Joke Teuling-Worms.

Tevens keurde de vergadering het jaarverslag 2005 en het financieel jaarverslag 2005 goed.

Vooruitblikken
Na het formele gedeelte kwamen de verschillende geledingen van de partij met hun vooruitblik. Zo sprak de nieuwe fractievoorzitter Maarten van Maurik over de plannen van de fractie voor de komende tijd. Er zal veel tijd gestoken worden in contacten met de kiezer en buurtbezoek. Daarna kwam de stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (bij de verkiezingen de lijsttrekker van PvdA Slotervaart) vertellen over zijn eerste ervaringen en waar hij zoals mee bezig is. Tot slot sprak Daniel Sajet van de PvdA-fractie van de centrale stad over veiligheid en welke plannen de fractie had. Na ieder praatje ontstond een levendige discussie wat als voorproefje gezien kan worden van de activiteiten die na zomer komen.