11 juni 2006

Word bestuurslid van de PvdA Amsterdam!

Het huidige stadsregiobestuur lijkt al weer heel vertrouwd. Voorzitter Onno van der Vlerk, die als echte verenigingsman de PvdA Amsterdam, als een ware nestor, door turbulente tijden heeft geloodst (een verkiezingsjaar). Cox Habbema, die met haar rust en bestuurservaring er voor gezorgd heeft dat wij als partij vriendelijk met elkaar omgaan en die vanuit het bestuur heeft toegezien op de ontwikkeling van een hele mooie kandidatenlijst. Secretaris Rienk Stuive, die zich hard heeft gemaakt voor openheid en transparantie, die ervoor gezorgd heeft dat er continu nieuwe activiteiten en initiatieven zich konden ontplooien en die zich druk heeft gemaakt voor het permanent scouten van politiek talent. Penningmeester Marc Crooimans, die er voor zorgde dat uiteindelijk de financiële situatie van de stadsregio weer op orde kwam. Nabil Taouati, die een mooi verkiezingsprogramma heeft gepresenteerd. Mario van der Wege, die als permanente campagnecoördinator aan de voet stond van diverse rood op straat acties. Songul Akaya, die als link fungeerde met Provinciale Staten en het gewest en die mooie themabijeenkomsten heeft georganiseerd voor het verkiezingsprogramma. Ali Riza, die aanwezig was op bijna alle activiteiten die er plaats vonden de afgelopen twee jaar en die contact onderhoud met belangengroeperingen en zelforganisaties.

Maar ja, binnenkort zal een nieuwe garde het roer over moeten gaan nemen. En dat is goed. In het afgelopen bestuursjaar is de Partij van de Arbeid Amsterdam gegroeid van 5300 leden naar ruim 5600! Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuw elan. De partij gaat door! En daarbij hoort ook een nieuw stadsregiobestuur. Eind dit jaar zal het huidige stadsregiobestuur het stokje doorgeven aan een nieuw bestuur. Hiervoor zijn nieuwe mensen nodig. Mensen die de partij een warm hart toedragen. Mensen die van aanpakken houden. Mensen die goed kunnen manoeuvreren binnen een krachtenveld van leden, stadsdelen, fractie, wethouders en Sociaal Democratische idealen.

Stel je kandidaat
Het huidige stadsregiobestuur roept daarom iedereen die zich aangesproken voelt om zich kandidaat te gaan stellen voor het nieuwe stadsregiobestuur dat eind dit jaar door de ALV zal worden geïnstalleerd. De procedure hiervoor zal voor de zomer bekent worden gemaakt.

Bestuurstraining
Voor mensen die zich willen oriënteren op het bestuursschap is 24 juni en 8 juli een bestuurderstraining gepland waar mensen van het partijbureau en mensen van de PvdA Amsterdam uitleg doen over de partij, de Sociaal Democratie, de bestuursstructuur en waar tevens diverse vaardigheidstrainingen aan bod komen.

– Opgeven voor de bestuurstrainingen kan door een mail te sturen naar [email protected]

Scouting
Een andere mogelijkheid om je te oriënteren op een bestuursfunctie binnen het stadsregiobestuur van de PvdA Amsterdam is om te praten met huidige bestuursleden. Die kunnen je alles vertellen over wat het bestuurslidmaatschap precies inhoudt.