20 mei 2006

Geen aanleiding affaires van 2003 nu inzet van politiek debat te maken!

In verband met recente publiciteit rond onze politieke leider Elvira Sweet willen de voorzitter van de PvdA in Zuidoost en de voorzitter van de fractie van de PvdA in de deelraad van Amsterdam Zuidoost het volgende verklaren. In 2003 heeft Elvira Sweet twee maal een boete gehad en betaald voor een overschrijding van het alcoholpromillage in – zoals dat heet – de lichtste categorie, die door de officier van Justitie met een schikking is afgehandeld. In beide gevallen kwam Elvira van huis. De eerste keer kreeg zij de boete als vervolg op een standaardcontrole. De tweede keer heeft zij, omdat haar auto was aangereden, zelf de politie gebeld.

De PvdA Zuidoost ziet geen actuele reden waarom deze gebeurtenissen uit 2003 in 2006 inzet van een politiek debat moeten zijn.

Elvira Sweet heeft indertijd uit het voorval de conclusie getrokken dat zij als boegbeeld van de Partij van de Arbeid en van het stadsdeel Zuidoost de plicht heeft onder alle omstandigheden juist en voorbeeldig te handelen. Dat alcoholgebruik en autorijden elkaar uitsluiten maakt daar onderdeel van uit. De afgelopen jaren heeft Elvira Sweet leiding aan het stadsdeel gegeven op de manier die de PvdA van haar vertegenwoordigers verwacht, eerlijk en daadkrachtig. Waar de bewoners van Zuidoost nu recht op hebben, is dat Elvira Sweet als stadsdeelvoorzitter van Zuidoost samen met haar collega’s van het Bestuur en samen met de Raad de komende vier jaar Zuidoost verder vooruit brengt.

De PvdA maakt zich met succes sterk voor: de vernieuwing en de leefbaarheid van het stadsdeel, en voor de verbetering van de positie van de bewoners van Zuidoost. Aan het werk dus.

Nick Bolte, voorzitter afdeling PvdA Zuidoost
Lourens Burgers, voorzitter fractie PvdA Zuidoost.