6 april 2006

Akkoord. En nu verder?

Deze week kwamen PvdA en GroenLinks tot een akkoord. Onder het motto “Mensen maken Amsterdam” gaan de partijen samen een college vormen. Maar hoe gaat het nu verder?

Maandag zal in de fractievergaderingen het nodige besproken worden over portefeuilleverdeling en de kandidaat-wethouders. Ook dan wordt wellicht bekend of er een nieuwe fractievoorzitter komt.

Dinsdag weten we wie de kandidaat-wethouders zijn en hoe de portefeuilles verdeeld worden.

Woensdag is er een persconferentie waar de lijsttrekkers, fractievoorzitters en de kandidaat-wethouders aanwezig zullen zijn om tekst en uitleg te geven over de komende collegeperiode.

13 april is er een Algemene ledenvergadering waar ook gesproken wordt over het nieuwe college van Burgemeester en wethouders. Lodewijk Asscher zal de leden uitleggen wat ze de komende tijd gaan doen.

Op 26 april wordt het college geïnstalleerd. Dan zullen er hoorzittingen zijn waarin de kandidaat-wethouders worden gehoord over hun verleden, hun heden en hun toekomstplannen. De Raad benoemt de wethouders.

Pas dan spreken we van een nieuw college. Mocht alles ineens anders worden dan gepland, dan leest u dat vanzelfsprekend op deze website.