4 april 2006

Witte rook coalitie-onderhandeling in Oost

Het heeft even op zich laten wachten, maar op maandagavond 3 april ging eindelijk de kogel door de kerk: PvdA, GroenLinks en Meerbelangen gaan samen verder onderhandelen over het nieuwe DB in Oost/Watergraafsmeer. Daarmee komt een einde aan een periode van onzekerheid waarin eerst Groen Links en vervolgens Méérbelangen bedenkingen had tegen een dergelijke coalitie. Voor de PvdA betekent dit, dat gewerkt gaat worden aan het bouwen aan de coalitie van onze eerste voorkeur.

De komende weken gaan de partijen in gesprek over het programakkoord. Op woensdag 19 april vindt er een plenaire en openbare terugkoppeling plaats over het concept-akkoord. Hiervoor zijn alle partijen uitgenodigd. Dus ook de SP en de G4 (CDA, D66 en de VVD) kunnen dan aanschuiven om hun licht over het concept te laten schijnen.

De definitieve vaststelling van het akkoord vindt plaats op 8 mei aanstaande. Die avond wordt ook het nieuwe DB geïnstalleerd. Oorspronkelijk zou deze raadsvergadering plaatsvinden op 24 april, maar deze avond is verplaatst omdat de eerste ronde van onderhandelingen (wie met wie) langer heeft geduurd dan was voorzien.

Leden van de PvdA-afdeling Oost/Watergraafsmeer kunnen zich bovendien uitspreken over het concept-programakkoord tijdens de ledenvergadering op donderdag 20 april.