21 mei 2007

Zwartboek voor het aanvullend OV. En nu?

Het aanvullend openbaar vervoer is verre van optimaal. Dat bleek uit de hoeveelheid klachten, waarvan een aantal zeer ernstig, die bij de PvdA binnenkwam. Naar aanleiding daarvan maakte Jesse Bos, woordvoerder zorg, een zwartboek dat 21 maart – tezamen met een notitie (zie onderaan) werd aangeboden aan wethouder Vos. In dit zwartboek zijn de door ons verzamelde klachten nader geïnventariseerd. Een voorbeeld:

Ik maak gebruik van een traplift die er 3,5 minuut over doet om beneden te komen. Chauffeurs mogen echter niet langer wachten dan 3 minuten. Daardoor heb ik het busje regelmatig aan mijn neus voorbij zien rijden. Ik maak inmiddels geen gebruik meer van het aanvullend openbaar vervoer, het geeft teveel spanning…”

Hoe is de stand van zaken inmiddels?
Deze maand zal verantwoordelijk wethouder een verbetervoorstel voorleggen aan de gemeenteraad. Verder is toegezegd dat er overleg zal plaatsvinden met Agis over het vervoer van en naar ziekenhuizen en zorginstellingen die AWBZ vervoer regelen. Het moet voor klanten beter duidelijk worden wie verantwoordelijk is voor welk vervoer en ook zullen er betere afspraken gemaakt moeten worden over de verschillende vormen van vervoer.

Aan dit zwartboek hebben veel mensen meegewerkt. Ook hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Wij willen een ieder daar hartelijk voor danken! Tegelijkertijd willen wij u vragen vooral contact met ons te blijven opnemen in het geval van nog meer klachten. Suggesties en opmerkingen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Op deze manier hopen wij samen met u het ouderen- en doelgroepenvervoer in Amsterdam te verbeteren!

Iedereen die heeft bijgedragen aan het zwartboek heeft inmiddels een hard copy ontvangen. Mocht dat echter niet het geval zijn, of mocht u ook een hard copy van het zwartboek en de notitie willen ontvangen, neem dan contact op met [email protected]