13 oktober 2006

Wouter Bos in ambulance, PvdA eist respect

Op zaterdag 14 oktober vraagt de PvdA aandacht voor een keiharde aanpak van geweld tegen dienstverleners. De PvdA pikt de agressie tegen dienstverleners niet meer. Of het nu gaat om geweld tegen ambulancepersoneel, tramconducteurs of medewerkers van de sociale dienst of stadstoezicht. Het lijkt steeds erger te worden. We zien het allemaal gebeuren en we moeten het stoppen.

PvdA fractievoorzitter Manon van der Garde: ‘Het is de hoogste tijd om met de juiste maatregelen te komen. Een voorlichtingscampagne, een gedragscode en een extra harde aanpak door politie en justitie van mensen die dienstverleners iets aandoen. Zowel in Amsterdam en in de Tweede Kamer zet de PvdA zich daarvoor in.”

Op zaterdag 14 oktober rijdt PvdA lijsttrekker Wouter Bos mee op een ambulance in Amsterdam. Hij praat met het personeel en volgt hun werkzaamheden. De agressie bij de uitoefening van hun vak zal zeker ter sprake komen.

De ambulance stopt rond 16.15 op het Mercatorplein. Daar zijn Manon van der Garde, de fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA , en Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel De Baarsjes. Zij nodigen de lijsttrekker uit op de zeepkist.

Vervolgens zal Bos het boekje ‘Respect’ aanbieden aan mevrouw Wams. Deze mevrouw zet zich in De Baarsjes erg in voor het multicultureel ouderencentrum en vrijwilligerswerk en zij is een van de aanstichters van het blowverbod op het Mercatorplein.
De PvdA is zaterdag 14 oktober de hele middag aanwezig op één van de mooiste pleinen van Amsterdam, het Mercatorplein. Een kraam, ballonnen en rozen om de Amsterdammer een rood gevoel te geven. De kamerleden die aanwezig zullen zijn, zijn onder andere Mei Li Vos, Samira Abbos, Ian van der Kooye, Patricia Linhard. Khadija Arib, Jet Bussemaker en Charlotte Riem Vis.