11 september 2008

WMO-Nota: Samen voor de stad

Tijdens de raadsvergadering van 10 september werd de WMO-nota 2008-2011: Samen voor de stad: kansen voor welzijn, zorg en participatie besproken. Raadslid Ria Logtenberg voerde namens de PvdA gemeenteraadsfractie het woord. Zij hield een warm pleidooi voor een goed en integraal zorgaanbod.

‘Met aangepaste woningen hoef je minder zorg in te kopen. Met toegankelijk openbaar vervoer, hoef je minder speciaal vervoer in te zetten. Maar vooral: door de samenleving zo in te richten dat ook mensen met een handicap of ziekte mee kunnen doen, zullen zij en wij allen veel prettiger leven.’

Logtenberg complimenteerde wethouder Vos met de voorliggende nota. ‘Het is een breed pakket, erg volledig, en ook gericht op de behoeften van heel veel doelgroepen samen. Met voldoende aandacht voor mantelzorgers.’

Aandachtspunten bij de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zijn volgens Logtenberg een verbeterde klachtenprocedure, goede service bij de loketten Zorg en samenleven, kritisch kijken naar de aanbestedingsprocessen die zijn geweest en zullen volgen.

De PvdA diende verder twee moties in om meer ouderenconsultatiebureaus te verspreiden over de stad en om mantelzorgers te betrekken bij de indicatiestelling van degene die ze verzorgen en hen in bepaalde perioden te ontzien door middel van respijtzorg. Beide moties werden aangenomen.

Klik hier als u de bijdrage van Ria Logtenberg wilt terug zien.

Hieronder vindt u beide moties: