27 juni 2008

Winnaars verkiezing postzegelparken bekend

Vrijdag 27 juni maakte Hetti Willemse de winnaars bekend van de eerste postzegelpark verkiezing. Samen met Simon Vinkenoog en Ronald Hooft vormde zij de jury. De inwoners van Amsterdam konden uit 22 plekjes kiezen waar zij vonden dat de eerste vijf postzegelparkjes die te realiseren zijn nu de gemeenteraad 3 miljoen beschikbaar heeft gesteld om er een extra impuls aan te geven. Ook mochten ze nieuwe plekjes aangeven die een volgende keer misschien verkozen kunnen worden. Hetti Willemse was voor de jury gevraagd omdat zij als gemeenteraadslid initiatiefnemer was van een raadsnotitie over postzegelparkjes.

Dat postzegelparkjes, kleine vergeten, plekjes in de buurt met een geweldig potentieel voor combinaties van groen, kunst, ontmoeten, spelen en bewegen, de Amsterdammers aanspreken is duidelijk. Meer dan 650 reacties kwamen binnen en vele suggesties en ideeën voor de plekjes. Het is heel fijn dat wethouder Vos bij de ontvangst van de verkiezing door de jury aangaf dat dit een begin is. Hetti Willemse herinnerde wethouder Marijke Vos eraan dat bij de raadsbehandeling zij van haar een postzegelalbum had gekregen met de uitdaging deze geheel met postzegelparkjes te gaan vullen.

Het jury rapport en de uitgekozen postzegelparkjes treft u hieronder. Alles over de postzegelparkjes vindt u hier. De raadsnotitie van Hetti Willemse treft u in haar dossier.