1 september 2009

Wethouder Ossel wil einde wachtlijsten Schuldhulpverlening

PvdA wethouder Freek Ossel van Werk en Inkomen roept vijf stadsdelen ter verantwoording door de lange wachtlijsten voor de schuldhulpverlening. Ossel wil dat de stadsdelen snel met voorstellen komen om de problemen op te lossen.

Vooral in de samenwerkende stadsdelen Oud-Zuid en ZuiderAmstel is de wachtlijst lang: op 1 augustus wachtten daar 207 gezinnen op schuldhulpverlening, zo blijkt uit een maandelijkse rapportage van de gemeente. Ook in Zuidoost (150 wachtenden), Geuzenveld-Slotermeer (103) en Slotervaart (100) lopen de wachtlijsten op.

Volgens Ossel is er sprake van ernstige wachtlijstproblematiek, zowel voor wat betreft het aantal wachtenden als de wachttijd. De oorzaak hiervan is deels te wijten aan de crisis, maar daarom is het extra belangrijk om te voorkomen dat mensen lang moeten wachten voordat ze geholpen worden. “Mede in het licht van de crisis hebben wij geconstateerd dat Amsterdammers geen vier tot vijf maanden moeten wachten voordat ze toegang krijgen tot de schuldhulpverlening”, aldus wethouder Ossel.

In totaal stonden er op 1 augustus 653 gezinnen op de wachtlijst voor schuldhulpverlening. De wethouder benadrukt dat er vijf stadsdelen zijn zonder wachtlijst.

Dit bericht verscheen eerder in het Parool.