12 september 2011

Werkbezoek Leidseplein door de BAR

Beste Partijgenoten,

De BAR (Bestuurskring Amsterdamse Regio) is de PvdA-organisatie voor de Metropoolregio Amsterdam.
Wij organiseren op vrijdagmiddag 30 september vanaf 13.00uur een werkbezoek aan het Amsterdamse Leidseplein. We beginnen in de Stadsschouwburg (Leidseplein 26). Op het Leidseplein vind je alles wat een stad tot een STAD maakt. We bezoeken (Stanislavski in de) Stadsschouwburg (met horeca-ondernemer Paul Hermanides en nachtburgemeester Isis van der Wel).

In poptempel De Melkweg (kortgeleden helemaal vernieuwd en uitgebreid, net als de Stadsschouwburg) worden we ontvangen en rondgeleid door Geert van Itallie (directeur) en Claudius Kuiper (bedrijfsleider). Dan maken we olv Michael van der Vlis (voorzitter BAR) een nostalgische wandeling (over wat was en wat is) naar De Balie. In dit centrum voor theater en politiek debat worden we ontvangen door directeur Yoeri Albrecht. Ex PvdA-voorzitter Felix Rottenberg was er jarenlang directeur.

Dan gaan we naar Café Reijnders, ooit één van de brandpunten van kunstzinnig Amsterdam. We worden daar ontvangen door Bas van Drooge (vrz PvdA-Centrum) en Sjirk de Romph (eigenaar-exploitant van Leidsepleinse café’s, geboren en getogen op het plein). We eten in een bovenzaaltje van Reijnders. Daar houdt Tanja Jadnanansing (Lid Tweede Kamer) de tafelrede: over de Haagse actualiteit en over het belang van het Leidseplein.

Dagvoorzitter is Marten van der Krieke, stadsdeelraadslid in Amsterdam-Centrum.

Reacties via Michael van der Vlis, [email protected]

De stukken vindt u hier