22 mei 2008

Wat vind jij van Zeeburg!!!???

Programma
13.00 – 13.30 Opening door Jan Hoek
Jan Hoek is wethouder in stadsdeel Zeeburg en voorvechter van een actieve civil society, ondersteund door de overheid, maar met het initiatief en uitvoering bij de burgers. Het wijkweb wordt onder zijn verantwoordelijkheid uitgebouwd. Jan Hoek zal ingaan op het verband tussen de civil society, emancipatie en ondernemen.

13.30 – 14.45: In gesprek met de nieuwe Wethouder!
De kersverse wethouder Freek Ossel heeft gezegd graag in de stad te komen om Amsterdammers te ontmoeten. En om te praten over de thema’s die binnen zijn beleidsterreinen liggen. Armoede in de stad bestrijden heeft zijn prioriteit, dus dat komt in ieder geval aan de orde. Kom dus langs en raak in gesprek met Freek Ossel om hem uit te leggen hoe Amsterdam iets aan armoede kan doen.

Spreker: Freek Ossel
(Nieuwste wethouder Werk en Inkomen, Haven en Luchthaven en diversiteitsbeleid)

Gespreksleiding: Clarice en Priscilla van MOSA FM.

15.00 – 16.45: Geef jou mening over Zeeburg!

De jongeren van Zeeburg zijn tijdens de inspraak op het Indische buurt bijeenkomst (IBB) overgeslagen. Dat gaan we nu inhalen!

In Zeeburg zijn veel jongeren actief betrokken bij debat en jongeren projecten. MOSA FM Radio is gevestigd bij nowhere dat weer gevestigd is in stadsdeel Zeeburg. Het politiek café op het Flevopark Festival en MOSA FM trekken samen op bij het debat. De oogst aan ideeën en vraagstukken die zijn gesteld bij de Indische Buurt Bijeenkomst van 9 april waarbij vooral oudere bewoners zijn gevraagd naar hun mening. Het is tijd om de stem van de jongeren te laten horen?

Onderwerpen:
– Wat is er zo erg aan buiten rondhangen?
– Waarom zijn er geen gewone buurthuizen?
– Vul zelf aan, jij mag bepalen waar het over gaat!

Een jury zal aan het eind een prijs uitreiken aan de jongeren die het beste heeft gedebatteerd.

De jury: Dennis Straat, Fatima Elatik en Zanillya Farrel
Gespreksleiding:Clarice en Priscilla van MOSA FM.

16.45 – 17.00: Slotoptreden Zanillya
Zanillya zal tot slot een optreden geven waarin zij ingaat op de inhoud van het debat maar ook een van haar mooiste nummers ten gehore zal brengen.