26 september 2007

Voordracht: Lourens Burgers voorzitter stadsdeelraad, Muriel Dalgliesh fractievoorzitter

PERSBERICHT
Partij van de Arbeid Zuidoost draagt Lourens Burgers voor als nieuwe voorzitter van de Raad.

De fractie van de PvdA stelt haar voorzitter Lourens Burgers beschikbaar voor het voorzitterschap van de Raad. Muriël Dalgliesh volgt hem op als fractievoorzitter. Met het inzetten van deze twee prominente raadsleden op de genoemde cruciale posities geeft de PvdA verder gevolg aan zijn verantwoordelijkheid in dit stadsdeel. Lourens Burgers volgt Andre Bohla op die als raadsvoorzitter is teruggetreden.

Met de invoering van het duale stelsel heeft de uit het midden van de Stadsdeelraad gekozen voorzitter een eigen rol gekregen. De fractie van de PvdA is van mening dat de Raad een prominenter en dynamischer platform moet worden in de schakel tussen Dagelijks Bestuur, Raadsleden, Burgers van Zuidoost en alle overige belangstellenden.
De fractie van PvdA is van mening dat Lourens Burgers het meest geschikt is om hier invulling aan te geven. Hij heeft ruime politieke ervaring, heeft in de Raad een vooraanstaande rol gespeeld en heeft de dualisering van de Raad mede vorm gegeven.

De fractie acht Muriel Dalgliesh uitstekend in staat leiding te geven aan de fractie en het sociaal-democratische gedachtegoed naar de dagelijkse praktijk in Zuidoost te vertalen.
Muriël Dalgliesh is de woordvoeder financiën van de fractie en is voorzitter van de Commissie Welzijn. Zij is werkzaam bij de vakcentrale FNV als beleidsmedewerker.

Lourens Burgers, beoogd raadsvoorzitter en voormalig fractievoorzitter PvdA
Muriël Dalgliesh, fractievoorzitter PvdA
Nick Bolte, voorzitter afdeling PvdA Amsterdam Zuidoost.