Door op 12 december 2014

Voorbereiding voor het landelijk congres PvdA

De PvdA houdt dit keer haar jaarlijks congres op 17 en 18 januari 2015 in Utrecht. Er staan vele belangrijke punten op de agenda: de vaststelling van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer, de voorstellen om de ledendemocratie binnen onze partij te vergroten en de resolutie ’De bakens verzetten’, met aanbevelingen voor een robuuste economie met een solidaire samenleving als uitgangspunt. Mensen – het sociaal kapitaal – staan daarin centraal, en boven het belang van het financieel kapitaal. Ook kan het Congres zich uitspreken over de resolutie ‘Politiek Van Waarde’. De commissie Hamming schetst treffend de veranderingen die soms nodig zijn in het denken en handelen van hedendaagse bestuurders en volksvertegenwoordigers.

De voorbereiding van de Amsterdamse afgevaardigden is inmiddels van start gegaan. Daarbij bouwen wij voort op onze eerdere ervaringen met de voorbereidingen van de congressen in voorgaande jaren. Namens het bestuur verzorgt Hans Aertsen ook nu weer de coördinatie van de congresvoorbereiding. In de voorbereiding hebben we inmiddels met elkaar afgestemd welke amendementen en moties we indienen, de terugkoppeling naar de leden, de afstemming met de andere afdelingen, enzovoorts. We willen het PvdA Amsterdam ledenpanel bij de congresvoorbereiding twee keer inzetten om te weten te komen hoe de leden denken over de congresvoorstellen: het eerste panel over de voorstellen m.b.t. de ledendemocratie en het tweede over de andere onderwerpen.

Ledenpanel PvdA Amsterdam
Nog geen lid van het ledenpanel? Meld je dan nu aan! Ieder lid van de PvdA Amsterdam dat de beschikking heeft over een e-mailadres kan deelnemer worden van het ledenpanel. Het aanmelden voor het ledenpanel is heel eenvoudig. Een mail sturen naar [email protected] met je gegevens is voldoende. Je ontvangt vervolgens een mail met een link om je in te schrijven voor het ledenpanel.

Waarom lid worden van het ledenpanel? Het panel is een uitgesproken kans om je mening te laten horen over tal van onderwerpen! Je bent er ook zeker van dat er wat met uw mening wat wordt gedaan, want de uitkomsten van het ledenpanel worden mede gebruikt bij de uitwerking van de plannen en de besluiten daarover. Het bestuur organiseert het panel omdat het grote waarde hecht aan de mening van de leden en het heel goed past in het streven van de partij om de leden nog meer te betrekken bij besluit- en meningsvorming. Hoe meer leden meedoen met het ledenpanel hoe beter dat is. Bovendien kun je je mening laten horen op het moment dat het jou het beste past en je hoeft er ook de deur niet vooruit!