6 oktober 2010

Stimuleer groene daken en dakterrassen

Tijdens de raadscommissie BWK heeft PvdA vragen gesteld aan het college over bepalingen die de aanleg van een groen dak onmogelijk of moeilijker maken. Raadslid Mulder stelde deze vragen naar aanleiding van het weghalen van een pasgebouwd dakterras aan de Overtoom. De PvdA vraagt het college om een overzicht van alle regels die het aanleggen van dakterras en groen dak onmogelijk of moeilijker maken.

PvdA wil ook weten welke concrete resultaten het stimuleringsbeleid van groene daken en dakterrassen tot nu toe gehad heeft. Het dakterras in kwestie is op verzoek van bouw- en woningtoezicht weggehaald, omdat het een dakterras boven winkel betrof. Een bepaling die het vestigen van een dakterras onmogelijk maakt, maakt uiteraard ook het maken van een groen dak onmogelijk. Deze kwestie lijkt niet in de geest te zijn van het beleid wat stedelijk gevoerd wordt om groene daken en dakterrassen juist te stimuleren.

In 2008 diende de PvdA een notitie in de raad om het aanleg van groene daken in Amsterdam actief te stimuleren. Dit vanwege het gunstige effect dat deze daken hebben op onder andere leefklimaat, waterberging en luchtverontreiniging. Naar aanleiding van de raadsnotitie zijn er een aantal maatregelen genomen om deze te stimuleren, maar een succesvol beleid begint met het faciliteren van initiatieven waar Amsterdammers zelf mee komen.

Heeft u problemen met de aanleg van een groen dak of daterras? Mail ons: [email protected]