8 april 2011

Stadhuis krijgt groen dak

Het stadhuis krijgt een groen dak van maar liefst 1700m2 groot. Deze week is gestart met de aanleg. Peggy Burke diende in 2008, samen met fractie van Groenlinks, een initiatiefvoorstel in om groene daken te stimuleren. Zij gaf toen al aan het Stadhuis ook graag met een groen te zien.

Met 1700 m2 vetplanten en mossen heeft het stadhuis straks een van de grootste daktuinen van de stad. Het mos-en sedumdak is relatief licht. Het houdt regenwater tijdelijk vast, zorgt voor een beter microklimaat in de stad en trekt vlinders en vogels aan.

Peggy Burke in 2008: “De gemeente Amsterdam moet een duidelijke keuze maken voor een schone, groene en energiebewuste omgeving. Dat kan door gebouwen die zij in eigen beheer heeft – te beginnen met de Stopera – standaard te voorzien van een groen dak”.

De PvdA in Amsterdam diende het initiatiefvoorstel groene daken in, maar hield ook vinger aan de pols bij de uitvoering en vroeg bij de begroting 2011 per amendement om het doorzetten van de subisidieregeling voor particulieren.