16 augustus 2009

Rood Nieuw-West: het nieuwe ledenblad van de afdeling Amsterdam Nieuw-West

Het afdelingsbestuur van PvdA Amsterdam Nieuw-West hecht zeer veel waarde aan het zoveel mogelijk betrekken van de leden bij de afdeling. Dan moet wel aan een eerste basisvoorwaarde worden voldaan: het zo volledig mogelijk informeren van de leden. Daarom heeft het bestuur besloten de leden schriftelijk te informeren via het nieuwe ledenblad
Rood Nieuw-West.

We hopen dat het in korte tijd uitgroeit tot een lijfblad waar je elke keer weer reikhalzend naar uitkijkt.

In de komende acht maanden zullen we met elkaar keihard aan de bak moeten om de gunst van de kiezer terug te winnen. We moeten ons niet alleen richten op het opzetten van de nieuwe afdeling, maar veel belangrijker als doel voor de korte (!) termijn is het winnen van de verkiezingen van maart 2010!. De doffe dreun bij de uitslag van de Europese verkiezingen van 4 juni j.l. is een goede les. De PvdA zal de komende tijd moeten laten zien wat ze werkelijk waard is. Dat zal ook in Nieuw-West moeten gebeuren. Daar komt nog bij dat Nieuw-West een fusie is van de stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart. Veel energie moet gestoken worden in het samensmeden tot één stadsdeel, net zoals bij de afdeling. Daarom willen wij graag een open discussie over inhoudelijke standpunten opdat we die helder en transparant kunnen bepalen en formuleren, aanwezigheid op straat en een ijzersterke kandidatenlijst.

“In Nieuw-West gebeurt het nu” moet de komende maanden en jaren een gevleugelde uitspraak worden, waarbij we er heel graag nog één woord aan toe willen voegen: “In Rood Nieuw-West gebeurt het nu!” Want dat rode daar gaat het bij ons natuurlijk om: vooral wij als PvdA kunnen dat realiseren.

In mijn toespraak tijdens de oprichtingsvergadering van de afdeling Nieuw-West heb ik gezegd dat ik ook voor onze nieuwe afdeling transparantie nastreef. Dit ledenblad met alle informatie over de afdeling is het eerste resultaat. En ik sloot toen af: “Er is zoveel te doen! En daarvoor hebben we de hulp, inzet van heel veel leden nodig. Ik nodig je uit om met ons mee te denken en nog actiever te worden dan je misschien al bent binnen de partij. Want het komt er nu op aan! Ik reken op jullie en jullie kunnen op mij rekenen!” Laat Rood Nieuw-West een inspiratiebron zijn!

Hans Aertsen,
voorzitter PvdA Amsterdam Nieuw-West