13 januari 2010

Roeland Rengelink kandidaat-lijsttrekker

Het bestuur van de PvdA in Amsterdam-Centrum draagt Roeland Rengelink voor als lijsttrekker bij de komende deelraadsverkiezingen. De PvdA-leden in het stadsdeel Centrum nemen op 2 december aanstaande een besluit over de voordracht. Rengelink is de enige kandidaat.

Rengelink: ‘ik ben trots op wat de PvdA de afgelopen jaren bereikt heeft: Amsterdam-Centrum is veiliger en leefbaarder. Straten en pleinen worden beter onderhouden. De scholen zijn opgeknapt en er wordt meer aandacht aan kinderen en jongeren besteed. Er is ruimte voor meer evenementen, horeca en terrassen in de binnenstad. Ik wil doorgaan op de ingeslagen weg. Ik wil een binnenstad waar recht wordt gedaan aan de belangen van bewoners én ondernemers én bezoekers.’

Volgens afdelingsvoorzitter Marten van der Krieke laat Roeland zien dat hij bereid is om de verantwoordelijkheid te nemen. ‘In de deelraad geniet hij gezag als fractievoorzitter, financieel specialist en voorzitter van de commissie algemene zaken. Wij denken dat hij de beste persoon is om de PvdA in stadsdeel Centrum te leiden naar een goed resultaat bij de verkiezingen’, aldus Van der Krieke.

Roeland Rengelink (19 januari 1967) groeide op in Amsterdam. Hij studeerde Sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam (1985-1993) en promoveerde in 1999 aan de Universiteit van Leiden op onderzoek naar de ruimtelijke verdeling van melkwegstelsels in het vroege heelal. Hij werkte een jaar voor de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in München en keerde daarna terug naar de Universiteit van Leiden. Vanaf 2004 was hij zelfstandig software ontwikkelaar. Sinds 2008 werkt hij als technisch projectleider aan software projecten voor de Regio Politie Amsterdam-Amstelland.

Roeland Rengelink werd in 2002 duoraadslid en woordvoeder onderwijs in stadsdeel Centrum. In 2006 werd hij deelraadslid en woordvoerder financiën. Sinds februari 2009 is hij fractievoorzitter.

‘Ik kijk uit naar het debat met de kiezer over de toekomst van de binnenstad. Dat debat zal wat mij betreft gaan over de bijzondere positie van het stadsdeel als centrum van Amsterdam in deze economische crisis. De keuzes waar we voor staan gaan niet over het al of niet handhaven van regeltjes, maar over de bijdrage die een gemengde binnenstad kan leveren aan een sterk en sociaal Amsterdam’, aldus Rengelink.