23 januari 2008

Ria Logtenberg (PvdA) nieuw gemeenteraadslid

Vandaag (woensdag 23 januari) is Ria Logtenberg geïnstalleerd in de gemeenteraad. Zij volgt Thijs Reuten op die in december afscheid nam.

Ria Logtenberg was de afgelopen jaren deelraadslid in De Baarsjes. Zij hield zich daar bezig met Zorg, Onderwijs en Werk. Zij zette de leerplichthandhaving op de kaart en maakte zich hard voor het eerste ouderenconsultatiebureau in de stad. Ook sprak zij zich vorig jaar uit tegen de ‘weigerambtenaren’ bij het homohuwelijk in het regeerakkoord. Logtenberg: "Als er basiswaarden in het geding zijn, dan bewaak ik die. En bij deze kwestie was dat het geval. Ambtenaren toestaan om een burgerrecht niet in te vullen en om te discrimineren is onaanvaardbaar."

In de gemeenteraad wil zij zich inzetten voor een ongedeelde stad. Logtenberg: "Ik zie twee snelheden: een groep mensen waar het heel lekker mee gaat, die bijdraagt aan onze gezonde economie, maar ook een groep mensen die niet meekomt en armoede kent. Heel veel kinderen komen bijvoorbeeld met achterstanden op school, en komen ook met achterstanden van school. En dat halen ze vaak hun levenlang niet meer in. De ring vormt tussen deze groepen een soort scheidslijn. Ik wil heel graag dat de stad als een geheel voelt, dat iedereen meedoet aan onze economie en daar dan ook van kan meeprofiteren. Mensen van binnen de ring moeten ook met plezier buiten de ring komen, mensen moeten zich met elkaar verbonden voelen. Dat vraagt om beleid op veel gebieden: werk, onderwijs, wonen, armoedebestrijding, integratie, economie en ook vervoer."

Logtenberg zal vanaf maart een woordvoerderschap op zich nemen en neemt tot die tijd deel in het stadsteam.