29 augustus 2007

PvdA’ers willen “doorvliegen” !

Een kleurrijk mozaïek van PvdA leden, wethouders, gedeputeerden en afdelingsbestuurders in Nederland wil de discussie over de koers en de organisatie van de PvdA veranderen.

Wij vinden dat de telkens terugkerende discussies, vaak gevoerd door iconen van de partij, op een andere manier gevoerd moeten gaan worden dan nu het geval is. Daarnaast vinden wij dat deze iconen zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen door de daad bij het woord te voegen en zelf wederom deel te nemen in een actieve bestuurlijke rol binnen de partij.

De partij snakt naar meer aansprekende kleurrijke flamboyante en veel meer charismatische kaderleden en bestuurders. Echter niet in de oppositie van ons zelf, maar op een hoor- en zichtbare plaats in de partij. De energie die we daarmee winnen willen we graag ten goede laten komen aan het uitdragen van een meer gezamenlijk sociaal democratisch geluid.

Daarnaast snakken we naar rust in de partij en willen we dat de eeuwig opborrelende interne oppositie, die de kop opsteekt zodra we gaan besturen, intern op democratisch wijze gevoerd wordt en niet via de pers.

Daarvoor zijn twee concept-moties opgesteld waar op het congres van de PvdA op 6 oktober over gestemd zal gaan worden.

Voor meer info kunt mailen naar [email protected]

  • Klik hier voor meer info over ‘Wij willen doorvliegen’