23 juni 2009

PvdA TV over ICT

Coks Stoffer is algemeen directeur van het Europese hoofdkantoor van Cisco Systems, een van de grootste ICT ondernemingen in Amsterdam. Volgens hem biedt de economische crisis ook kansen. Bedrijven worden gedwongen tot een open vizier en te denken in mogelijkheden. Hij gelooft in de innovatiekracht van de markt en pleit voor meer samenwerking en het delen van kennis tussen bedrijven, maar ook overheid. Zijn organisatie zet in op diversiteit. Cisco Systems Amsterdam kent 46 nationaliteiten. Veel expats en kenniswerkers kiezen bewust voor Amsterdam. Daarom is het zaak om vast te houden aan gemeenschappelijke waarden een de open en transparante samenleving die Amsterdam is.

Hicham Batou heeft een eigen internetonderneming. Ook hij ziet kansen. Op dit moment is er sprake van een goede marktsituatie. De markt is volop in beweging en er zijn dus volop mogelijkheden om ‘business’ te ontdekken. De mindset kredietcrisis moet verdwijnen. Er moet gewoon weer gedacht worden in oplossingen en kansen. Het is belangrijk dat jonge ondernemers werken aan hun netwerk, want de ervaring leert dat zaken doen ook vaak een kwestie van gunnen is. Jongeren moeten worden gemotiveerd om te ondernemen. Ze zouden daarbij begeleid kunnen worden door mensen die hun sporen inmiddels verdiend hebben.

Tijdens de uitzending van PvdA tv van woensdag 24 juni kwamen PvdA minister Eberhard van der Laan en voorzitter van Sociaal Economische Raad Alexander Rinnooy Kan ook aan het woord. Van der Laan pleitte er voor talent veel beter te benutten, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, muziek en ICT. Dat kan door te blijven investeren in onderwijs. Rinnooy Kan maakte zich zorgen dat groepen die het al moeilijk hebben – zoals ouderen, maar ook jongeren – extra klappen krijgen tijdens deze economische crisis. De economische crisis blijft daardoor onverminderd urgent.

Woensdagavond 24 juni om 19:00 uur op Salto A1 PvdA kredietcrisis tv met Hicham Batou en Coks Stoffer. Vanaf donderdag 25 juni is deze aflevering terug te zien via de website van Salto. En binnenkort ook via ons eigen YouTube kanaal.

Wilt u een vraag stellen tijdens de uitzending? Mail ons: [email protected]