15 juni 2010

PvdA Oost: “De Key houdt zich niet aan afspraken!”

De PvdA-fractie Amsterdam Oost is zeer teleurgesteld over de manier waarop woningcorporatie De Key omgaat met de bewoners van de Dubbeltjeswoningen. De Dubbeltjeswoningen zijn het eerste bezit van woningcorporatie De Key en liggen aan de Mauritskade in het Oosterpark. Woningcorporatie De Key wil de woningen renoveren en deels samenvoegen.

De PvdA Amsterdam Oost heeft gesproken met De Key over de situatie en komt tot de conclusie dat er veel mis gaat met de Dubbeltjeswoningen. Zonder voldoende draagvlak en zonder dat een peildatum is afgegeven worden woningen tijdelijk verhuurd. Het stadsdeel Amsterdam Oost heeft negatief geadviseerd en Dienst Wonen heeft geen vergunning afgegeven om over te gaan tot tijdelijke verhuur. Toch gaat De Key gewoon door met het tijdelijk verhuren van woningen. Er zijn zelfs geluiden dat er anti-krakers in een aantal woningen zijn geplaatst.

Volgens Adri van den Dries (PvdA) legt woningcorporatie Key alle afspraken naast zich neer. “ De PvdA is niet tegen de plannen van De Key met de Dubbeltjeswoningen, het is goed dat de woningen worden gerenoveerd, maar draagvlak bij de bewoners is daarbij heel belangrijk en zelfs een voorwaarde. Dat zijn de afspraken en zo staat het in de wet”. De plannen moeten samen met de bewoners worden gemaakt en er zullen ook afspraken moeten worden gemaakt over eventuele terugkeer van bewoners na de renovatie, volgens van den Dries.

De plannen om de Dubbeltjeswoningen te renoveren en samen met de bewoners te werken aan betere woningen ligt nu helemaal stil. Op vragen van de PvdA tijdens de stadsdeelraadsvergadering van 8 juni zal het wethouder Princen opnieuw met De Key in gesprek gaan over de Dubbeltjeswoningen.