10 augustus 2009

PvdA: onterechte afschrijvingen OV-Chipknip uitzoeken

Het Amsterdamse PvdA raadslid Myriam Bergervoet maakt zich zorgen over het onterecht afschrijven van saldo van OV-chipkniphouders. De PvdA heeft meldingen dat de OV-Chipkaart werd geactiveerd en er geld is afgeschreven zonder dat werd ingechekt en de kaarthouder zich alleen maar in de buurt van een poortje bevond.

De PvdA heeft ook meldingen dat de OV-Chipkaart reageert op detetectiepootjes van winkels. De kaart gaf in die gevallen bij het passeren van een detectiepoortje een ‘bliepje’ . De PvdA wil weten waarom dit gebeurt en of dit tot afschrijving van bedragen van de betreffende OV-chipkaat leidt.

De klachten over het ‘aanslaan’ van de OV-Chipkaart zijn afkomstig uit zeer betrouwbare bron. Het Parool schreef daar dit weekend al over. Bergervoet heeft inzage gehad in enkele van de ‘uitdraaien’ waaruit bleek dat er geld is afgeschreven terwijl de kaarthouder nietsvermoedend langs een poortje liep.

Winkelketen Hema heeft via de media laten weten momenteel te overwegen om juridische stappen te ondernemen tegen Bergervoet omdat de kritiek van Bergervoet de naam van de keten zou aantasten.

Volgens Myriam Bergervoet hoeft de soep helemaal niet zo heet te worden gegeten: ‘Ik heb de Hema in het geheel geen verwijten willen maken. Ik heb als politicus en woerdvoerder Openbaar Vervoer alleen wel de taak om zaken als deze aan de orde te stellen.’